Το αλάτι είναι σημαντικός ηλεκτρολύτης για τη ρύθμιση της ισορροπίας των υγρών και του pH του οργανισμού και διευκολύνει τη μεταφορά θρεπτικών ουσιών στο εσωτερικό των κυττάρων.
Συχνά όμως καταναλώνουμε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα αλατιού από όση χρειαζόμαστε.
Ανάμεσα στις πολλές επιπτώσεις που έχει η υπερκατανάλωση αλατιού (κατακράτηση υγρών, παχυσαρκία, οστεοπόρωση κλπ.) αναγκάζει τον όγκο του αίματος που κυκλοφορεί στα αγγεία να αυξάνεται, οδηγώντας κατ’ επέκταση σε αύξηση και της αρτηριακής πίεσης.
Δείστε στο παρακάτω video 5 φυσικούς τρόπους για να ενισχύσετε τη γεύση του φαγητού χωρίς να χρησιμοποιήσετε αλάτι:
Πηγή