Κυριακή , 29 Δεκέμβριος 2024

Αλλαντικά: Σε ποιες ποσότητες είναι επικίνδυνα (φωτογραφίες)

Μόλις 50 γραμμάρια επεξεργασμένου κρέατος την ημέρα αυξάνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης ορθοκολικού καρκίνου κατά 18%, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με το ρόλο των αλλαντικών στην εκδήλωση του καρκίνου.

Στην κατηγορία του επεξεργασμένου κρέατος κατατάσσεται το λουκάνικο, το μπέικον και κάθε είδους αλλαντικό που παράγεται έπειτα από προσθήκη αλατιού και συντηρητικών.

Σε τι ποσότητα αντιστοιχούν τα 50 γραμμάρια αλλαντικού;

– 1,7 έτοιμα κεφτεδάκια
– 2 φέτες καπνιστό ζαμπόν
– 10 φέτες τσορίθο (είδος χοιρινού λουκάνικου)
– 1,5 φέτα παστό ζαμπόν
– ½ λουκάνικο

Δείτε κι αυτό:

Καρκινογόνα τα αλλαντικά, απεφάνθη τελικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Κόκκινο κρέας & καρκίνος: Ποιες ποσότητες φρέσκου και επεξεργασμένου κρέατος συνιστούν οι ειδικοί μετά την προειδοποίηση του ΠΟΥ

Δεν ζείτε χωρίς κόκκινο κρέας; Τι πρέπει να γνωρίζετε


Πηγή