Δεν είναι μόνο πρακτικά, αποτελούν πραγματικό διατροφικό θησαυρό, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπερτερούν και έναντι των φρέσκων.
Τα αποξηραμένα φρούτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες, όπως η E και η C, καθώς και σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ο σίδηρος, ο χαλκός, το σελήνιο και το κάλιο.
Τα περισσότερα οφέλη τους για την υγεία, τα χρωστούν όμως στα βιοενεργά αντιοξειδωτικά συστατικά τους, τα φλαβονοειδή και τα καροτενοειδή.
Δείτε τι αποκαλύπτουν οι έρευνες για τα αποξηραμένα φρούτα:
Πηγή