Στην αρχαιότητα το χρησιμοποιούσαν τόσο για τη νοστιμιά του όσο και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες.
Σήμερα αποτελεί βασικό συστατικό μαγειρικής, λίγοι όμως γνωρίζουν τη σημαντική διατροφική του αξία.
Το κρεμμύδι μπορεί ωφελήσει την υγεία με πολλούς τρόπους. Δεν περιέχει νάτριο, χοληστερίνη και θερμίδες, είναι όμως πλούσιο σε φυτοχημικά, όπως δισουλφίδια και τρισουλφίδια, τα οποία ευθύνονται για τη χαρακτηριστική μυρωδιά του, έχουν όμως ταυτόχρονονα αντιμικροβιακές και αντικαρκινικές ιδιότητες.
Περιέχει επίσης φλαβονοειδή και ιδιαίτερα κουερσετίνη, που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ενώ προσφέρει στον οργανισμό βιταμίνες Β6 και C, φυτικές ίνες, κάλιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, χρώμιο και φυλλικό οξύ.
Δείτε τα σημαντικά οφέλη του κρεμμυδιού για την υγεία:
Πηγή