Τηγανισμένο «μάτι», καγιανά ή στραπατσάδα, ομελέτα, βραστό, μελάτο ή με όποιον άλλο τρόπο μαγειρεμένο, το αυγό είναι η πιο εύκολη, χορταστική και οικονομική λύση για γρήγορο αλλά εξαιρετικής ποιότητας φαγητό για όλη την οικογένεια!
Σύμφωνα με την Ένωση Αυγοπαραγωγών Ελλάδος, ένα μεγάλο αυγό έχει 70 θερμίδες και παρέχει διάφορες ποσότητες από 13 ουσίες, όπως βιταμίνη D, σίδηρο, ψευδάργυρο, λουτεΐνη, ζεαξανθίνη και χολίνη. Περιέχει επίσης 6 γρ. υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και αντιοξειδωτικά!
Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr
Πηγή