Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν λαμβάνουν επαρκείς ποσότητες βιταμίνης Κ από τις τροφές.
Η βιταμίνη Κ διακρίνεται σε Κ1, η οποία βρίσκεται στα πράσινα λαχανικά και Κ2, η οποία παράγεται από βακτήρια.
Η Κ1 περνάει κατευθείαν από το συκώτι και βοηθά στη φυσιολογική πήξη του αίματος. Προστατεύει επίσης τα αιμοφόρα αγγεία από την ασβεστοποίηση και τα οστά να διατηρήσουν ασβέστιο. Η Κ2 βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στο έντερο αλλά δεν απορροφάται. Υπάρχει στα φαγητά που έχουν υποστεί ζύμωση, ειδικά σε τυριά.
Οι περισσότεροι άνθρωποι αντλούν αρκετή βιταμίνη Κ από τη διατροφή τους για την επαρκή πήξη του αίματος αλλά όχι αρκετή για να προστατευθούν από τα ακόλουθα προβλήματα υγείας:
Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.