Η βιταμίνη Κ είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που εμπεριέχεται σε αρκετά τρόφιμα.
Ουσιαστικά πρόκειται για οικογένεια ενώσεων με κοινή χημική δομή. Αυτές οι ενώσεις περιλαμβάνουν τη φυλλοκινόνη (βιταμίνη Κ1) και τις μετακινόνες (βιταμίνη Κ2).
Η Κ1 βρίσκεται κυρίως στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και αποτελεί την κύρια διαιτητική πηγή της βιταμίνης Κ. Η βιταμίνη Κ2 συντίθεται κυρίως από εντερικά βακτήρια και απορροφάται σε μικρό βαθμό από το παχύ έντερο.
Δείτε ποιες τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνη Κ:
Πηγή: Bestie
Πηγή