Η βρόμη αποτελεί καλή πηγή φυτικών ινών, ειδικά β-γλυκάνης και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.
Είναι μάλιστα η μοναδική πηγή μιας ιδιαίτερης ομάδας αντιοξειδωτικών που ονομάζονται αβενανθραμίδες, που πιστεύεται ότι έχουν σημαντικά προστατευτικά οφέλη έναντι των καρδιακών παθήσεων.
Λόγω της ωφέλιμης επίδρασής της στην υγεία, όπως η μείωση της γλυκόζης και της χοληστερόλης, η βρόμη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων.
Συνήθως συμπιέζεται σε νιφάδες και μπορεί να καταναλωθεί ως έχει, σε αρτοσκευάσματα, σε ψωμί, σε μούσλι και σε διάφορα άλλα προϊόντα.
Το πίτουρο βρόμης (αποτελείται κυρίως από τον πλούσιο σε ίνες εξωτερικό φλοιό των κόκκων) καταναλώνεται συχνά ξεχωριστά σε διάφορες συνταγές, σε μούσλι ή σε αρτοσκευάσματα.
Δείτε τα οφέλη από την προσθήκη βρόμης στο πρωινό:
Πηγή