Ο χειμώνας συνοδεύεται από χαμηλές θερμοκρασίες, όχι όμως μόνο στο περιβάλλον αλλά και στο σώμα μας.
Με την έλευση του κρύου, οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να βήχουν και να φταρνίζονται.
Δεν πρόκειται πάντως για κάτι αφύσικο, αφού υπάρχουν λόγοι που οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε συχνά κρυωμένοι στη διάρκεια των χειμερινών μηνών.
Χαμηλές θερμοκρασίες & ανοσοποιητικό
Η γκρίνια των μαμάδων να ντυνόμαστε καλά, είναι απολύτως δικαιολογημένη. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι περισσότεροι κοινοί ιοί του κρυολογήματος αναπαράγονται πιο εύκολα σε δροσερό περιβάλλον. Προτιμούν λοιπόν τις μύτες μας μέσω των οποίων εισέρχονται στον οργανισμό. Ο ψυχρός αέρας και οι χαμηλές θερμοκρασίες εξασθενούν το ανοσοποιητικό, το οποίο παράγει λιγότερα αντισώματα, καθιστώντας μας πιο ευάλωτους σε ιώσεις και λοιμώξεις.
Λιγότερη ηλιοφάνεια
Πολλούς ανθρώπους και ειδικά όσους ζουν στις βόρειες χώρες, τους βλέπει ελάχιστα ο ήλιος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα τους να παράγει ελάχιστη βιταμίνη D, η οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και προλαμβάνει τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού.
Η βιταμίνη D βοηθά στην ανάπτυξη των κυττάρων και των οστών μέσω της απορρόφησης του ασβεστίου και συμβάλλει στην ψυχική υγεία.
Υπάρχουν παντού ιοί
Σύμφωνα με τον νόμο των πιθανοτήτων, από τη στιγμή που οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω σας είναι άρρωστοι, είναι πολύ πιθανό να αρρωστήσετε κι εσείς.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων προειδοποιούν ότι τα μικρόβια που υπάρχουν σε σταγονίδια τα οποία αποβάλλονται με τον βήχα ή το φτάρνισμα επιβιώνουν σε επιφάνειες (πόμολα, γραφεία, λαβές συσκευών κλπ.) για πάνω από δυο ώρες.
Πολλοί άνθρωποι επίσης δεν γνωρίζουν ότι φέρουν τον ιό και μέχρι να γίνει η διάγνωση δεν παίρνουν προφυλάξεις με αποτέλεσμα να τον μεταδίδουν στους γύρω τους.
Διαβάστε επίσης:
Ιώσεις: 5 τρόποι για να δυναμώσετε την άμυνα του οργανισμού
Πηγή