Θα ήταν εύκολο να συσχετίσουμε τα σπυράκια που εμφανίζονται στο πρόσωπό μας κάθε φορά που ταξιδεύουμε με τρένο ή αεροπλάνο, με τις κακές συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στα εν λόγω μέσα.
Παρόλα αυτά, ο κύριος λόγος που συμβαίνει αυτό δεν είναι τα μικρόβια, αλλά το στρες που αισθανόμαστε. Το άγχος κυριεύει το νευρικό μας σύστημα, το οποίο στη συνέχεια «ενεργοποιεί» ορμόνες, όπως η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν σπυράκια.
Στρες
Η κορτιζόλη είναι το «καύσιμο» για την ακμή. Είναι δύσκολο να εμποδίσουμε την παραγωγή της, ειδικά αν στο ταξίδι μας αλλάζουμε ζώνη ώρας. Τι μπορούμε να κάνουμε; Οι καλύτεροι τρόποι να προετοιμάσουμε το δέρμα μας πριν από την αναχώρησή μας, είναι να ακολουθήσουμε ορισμένες υγιεινές συνήθειες μερικές εβδομάδες νωρίτερα. Για παράδειγμα, πρέπει να κοιμόμαστε αρκετά, να ακολουθούμε μία ισορροπημένη διατροφή και να αποφεύγουμε τροφές υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, όπως τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα γλυκά.
Το ταξίδι
Σίγουρα, το άγχος παίζει τον κύριο ρόλο για την έξαρση της ακμής. Παρόλα αυτά, και το ταξίδι μπορεί να την επηρεασει, ειδικότερα αν σχεδιάζουμε να μετακινηθούμε με αεροπλάνο. Αυτό συμβαίνει διότι ο ξηρός αέρας στο αεροπλάνο αφυδατώνει την επιδερμίδα μας και την κάνει πιο ευάλωτη. Για αυτό, είναι σημαντικό να καταναλώνουμε πολύ νερό κατά τη διάρκεια της πτήσης και να έχουμε μαζί μας μία ενυδατική κρέμα που θα μας βοηθήσει να φροντίσουμε το πρόσωπό μας.
Ο καιρός
Ο προορισμός μπορεί επίσης να προκαλέσει σπυράκια, λόγω των ξαφνικών αλλαγών θερμοκρασίας και υγρασίας. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε πάρει τα κατάλληλα προϊόντα μαζί μας. Εάν πρόκειται να επισκεφτούμε μία περιοχή με ξηρό κλίμα, θα χρειαστούμε μια πλούσια ενυδατική κρέμα. Αντίθετα, για τοποθεσίες με υγρό κλίμα, προτείνονται ήπια καλλυντικά με πιο ελαφριές συνθέσεις, όπως ένα serum.
Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;
Ακόμα και φροντίζοντας τον εαυτό μας, αν δεν ελέγχουμε τους συναισθηματικούς στρεσογόνους παράγοντες, κανένα προϊόν δεν θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε το πρόσωπό μας καθαρό. Το συναισθηματικό στρες οδηγεί σε ένταση σε διάφορες περιοχές του σώματός μας, όπως οι λεμφαδένες, οι οποίοι «μπλοκάρουν» με αποτέλεσμα να μην απελευθερώνονται οι τοξίνες και να προκαλούνται σπυράκια. Είναι λοιπόν σημαντικό να προσπαθήσουμε να μετριάσουμε το στρες, να αποβάλλουμε την ένταση και να παραμείνουμε ήρεμοι.
Διαβάστε επίσης:
Πώς θα καταλάβετε ότι ένα σπυράκι έχει μολυνθεί
Ορμονοεξαρτώμενη ακμή: Οι 4 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε (pics)
Η ύπουλη αιτία της ακμής μετά τα 25
Πηγή