Το τεστ προσωπικότητας που θα δεις παρακάτω είναι αλλιώτικο από τα άλλα!
Οι ερωτήσεις του είναι πολύ πρωτότυπες και εξετάζουν απλές καθημερινές πτυχές της ζωής και επιλογές σου που όμως επηρεάζονται άμεσα από τον χαρακτήρα σου.
Το τεστ εστιάζει στο γνώρισμα της εσωστρέφειας/εξωστρέφειας, ένα από τα πέντε βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας (Big Five).
Πιάσε ένα χαρτί και ένα στιλό για να σημειώνεις τις απαντήσεις σου –χώρισε το χαρτί σε δύο στήλες, μία που να γράφει «εσωστρεφής» και μία «εξωστρεφής»– και ξεκίνα ευθύς αμέσως!
1. Πώς προτιμάς να ενημερώνεσαι: Από το Twitter ή από το αγαπημένο σου site;
ADTECH.config.placements[5933563] = { params: { alias: “”, key:””, target: “_blank” } };
Το πώς αναζητάς πληροφορίες σχετίζεται με τον χαρακτήρα σου. Οι εσωστρεφείς άνθρωποι τείνουν να διαβάζουν νέα και ειδήσεις στοχευμένα από συγκεκριμένα websites, ανάλογα με τον τύπο της πληροφορίας που θέλουν να αντλήσουν, χωρίς να ενδιαφέρονται για τα σχόλια και τις απόψεις των άλλων. Από την άλλη, οι εξωστρεφείς άνθρωποι ενημερώνονται κυρίως από τα κοινωνικά δίκτυα, καθώς θέλουν να ανταλλάσσουν απόψεις για τρέχοντα θέματα και να μοιράζονται τα ενδιαφέροντά τους και τις σκέψεις τους για την επικαιρότητα.
Αν απάντησες «από το Twitter», σημείωσε έναν βαθμό στη στήλη «εξωστρεφής».
2. Όταν συμμετέχεις σε μια ομαδική εργασία, προτιμάς να προγραμματίσεις άμεσα μια συνάντηση με την ομάδα ή ξεκινάς την επικοινωνία μέσω email;
Οι εσωστρεφείς άνθρωποι προτιμούν να συγκεντρώσουν και να οργανώσουν τις σκέψεις τους πριν τις μοιραστούν με τρίτους. Αντίθετα, οι εξωστρεφείς άνθρωποι δίνουν προτεραιότητα στην επαφή πρόσωπο με πρόσωπο και βρίσκουν πιο εποικοδομητική την αυθόρμητη ανταλλαγή ιδεών.
Αν απάντησες «μέσω email», σημείωσε έναν βαθμό στη στήλη «εσωστρεφής».
3. Προτιμάς να δουλεύεις σε δικό σου γραφείο ή σε έναν ανοιχτό χώρο με πολλά γραφεία;
Οι εξωστρεφείς άνθρωποι προτιμούν να δουλεύουν κοντά με τους άλλους, αφού αυτό τους δίνει ενέργεια και ενισχύει το πνεύμα συνεργασίας τους. Ένας εσωστρεφής άνθρωπος βασανίζεται σε τέτοιους χώρους εργασίας, αφού τον γεμίζουν με άγχος και τον κάνουν λιγότερο παραγωγικό. Το ιδανικό γραφείο για έναν εσωστρεφή άνθρωπο περιβάλλεται από τέσσερις τοίχους και έχει μία μόνο θέση εργασίας.
Αν απάντησες «σε ανοιχτό χώρο», σημείωσε έναν βαθμό στη στήλη «εξωστρεφής».
4. Όταν βλέπεις στα κοινωνικά δίκτυα ένα άρθρο για ένα σοβαρό θέμα της επικαιρότητας (π.χ. πολιτικό), σχολιάζεις αμέσως ή προτιμάς να διαβάσεις πρώτα όλο το άρθρο;
Το «ιστορικό» των σχολίων ενός ανθρώπου στα κοινωνικά δίκτυα αποκαλύπτει σημαντικές πληροφορίες για την προσωπικότητά του. Ένα εξωστρεφές άτομο έχει την τάση να σχολιάζει συχνά, χωρίς απαραίτητα να έχει ενημερωθεί πρώτα για το θέμα, καθώς ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να μοιραστεί τις σκέψεις του. Ένα εσωστρεφές άτομο δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο, αφού θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να «μελετήσει» καλά ένα θέμα πριν εκφράσει δημόσια τη γνώμη του γι’ αυτό.
Αν απάντησες «σχολιάζω αμέσως», σημείωσε έναν βαθμό στη στήλη «εξωστρεφής».
5. Φοράς ακουστικά στο γυμναστήριο;
Ένα εσωστρεφές άτομο πιθανότατα νιώθει ήδη αρκετά άβολα πηγαίνοντας στο γυμναστήριο, αφού αυτό σημαίνει ότι εκεί θα συναντήσει πολλούς αγνώστους. Έτσι, υψώνει τις άμυνές του απέναντι στον θόρυβο αλλά και στην ανεπιθύμητη ψιλή κουβέντα με τη βοήθεια των ακουστικών και της αγαπημένης του μουσικής. Αντίθετα, ένα εξωστρεφές άτομο είτε θα βάλει μουσική στο κινητό χωρίς ακουστικά –ασχέτως αν οι άλλοι γύρω του απολαμβάνουν τις μουσικές του επιλογές– είτε θα αποφύγει κάθε είδους «εμπόδιο» σε ένα ενδεχόμενο επικοινωνίας με κάποιο άλλο –κατά προτίμηση καινούριο– άτομο.
Αν απάντησες «ναι», σημείωσε έναν βαθμό στη στήλη «εσωστρεφής».
6. Πόσες φορές τη μέρα τσεκάρεις τον λογαριασμό σου στο Instagram, το Facebook ή το Twitter;
Ως κοινωνικά όντα που είναι, οι εξωστρεφείς άνθρωποι δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στα κοινωνικά δίκτυα. Μπορεί να έχουν πολλούς λογαριασμούς στο ίδιο μέσο και να είναι δραστήριοι σε όλους. Βέβαια, συνηθίζουν να «κυνηγούν» τα σχόλια και τις αντιδράσεις των άλλων και απογοητεύονται όταν δεν πετυχαίνουν τον στόχο τους. Αντίθετα, ένα εσωστρεφές άτομο είναι συχνά χρήστης-φάντασμα στα κοινωνικά δίκτυα. Μπορεί να τα χρησιμοποιεί για επικοινωνία ή ενημέρωση, αλλά μπορεί και να ζήσει άνετα χωρίς αυτά.
Αν απάντησες «το πολύ μία», σημείωσε έναν βαθμό στη στήλη «εσωστρεφής».
7. Ένας άγνωστος έρχεται και κάθεται δίπλα σου στο λεωφορείο. Χαμογελάς και πιάνεις κουβέντα ή αποφεύγεις με κάθε τρόπο να διασταυρωθούν τα βλέμματά σας;
Οι εξωστρεφείς άνθρωποι νιώθουν πολύ άνετα να προσεγγίσουν έναν άγνωστο και επίσης επιθυμούν να τους προσεγγίζουν οι άλλοι. Από την άλλη, οι εσωστρεφείς άνθρωποι επιδεικνύουν εμφανή συστολή και προτάσσουν κάθε είδους άμυνες για να «οχυρωθούν» από άτομα που δεν γνωρίζουν.
Αν απάντησες «πιάνω αμέσως κουβέντα», σημείωσε έναν βαθμό στη στήλη «εξωστρεφής».
8. Σε ένα πάρτι, είσαι το άτομο που αφηγείται ιστορίες σε άλλους ή το άτομο που ακούει και κουνάει το κεφάλι;
Οι εξωστρεφείς άνθρωποι θέλουν να τραβούν την προσοχή και επιθυμούν να έχουν γύρω τους ένα κοινό που να τους ακούει. Οι εσωστρεφείς βέβαια αποφεύγουν κάθε τέτοιο σενάριο και προτιμούν να παραμένουν θεατές στο «έργο» που εκτυλίσσεται μπροστά τους. Πολύ συχνά, ένα εσωστρεφές και ένα εξωστρεφές άτομο μπορεί να καταλήξουν να είναι κολλητοί φίλοι, αφού ο πρώτος είναι καλός ακροατής και ο δεύτερος χρειάζεται να έχει πάντα δίπλα του κάποιον που να τον ακούει.
Αν απάντησες «είμαι εγώ που αφηγούμαι ιστορίες», σημείωσε έναν βαθμό στη στήλη «εξωστρεφής».
9. Προτιμάς τις συναυλίες ή το θέατρο;
Τα εσωστρεφή άτομα αγαπούν την ησυχία, την οργάνωση και την απόσταση που τους εξασφαλίζει από τους άλλους το θέατρο σε σύγκριση με μια «άναρχη» συναυλία, όπου θα τους ακουμπήσουν, θα τους σπρώξουν και θα φωνάζουν δεκάδες άγνωστοι. Βέβαια δεν ισχύει το ίδιο για έναν εξωστρεφή άνθρωπο, ο οποίος βλέπει τις συναυλίες σαν μια ευκαιρία να γνωρίσει άτομα με τα οποία μοιράζεται ένα κοινό ενδιαφέρον.
Αν απάντησες «προτιμώ το θέατρο», σημείωσε έναν βαθμό στη στήλη «εσωστρεφής».
10. Βγαίνεις κάθε Σαββατοκύριακο;
Οι εξωστρεφείς άνθρωποι προσπαθούν να γεμίσουν το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου με όσο το δυνατόν περισσότερες και διαφορετικές μεταξύ τους δραστηριότητες, ώστε να έχουν την ευκαιρία να συναναστραφούν πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους. Ένα εσωστρεφές άτομο κατά πάσα πιθανότητα θα προτιμήσει να αφιερώσει τον ελεύθερο χρόνο τού Σαββατοκύριακου στους στενούς του φίλους και στη χαλάρωσή του, χωρίς να «καίγεται» απαραίτητα να βγει έξω.
Αν απάντησες «ναι», σημείωσε έναν βαθμό στη στήλη «εξωστρεφής».
11. Πόσες θέσεις έχει το αμάξι σου;
Ένας εσωστρεφής άνθρωπος βλέπει το αμάξι του σαν προέκταση του σπιτιού του: πρέπει να εμπνέει ασφάλεια, να τον κάνει να νιώθει άνετα και να μην… επιτρέπει την πολυκοσμία. Από την άλλη, ένας εξωστρεφής άνθρωπος είναι πιθανότερο να επιλέξει ένα μεγάλο αμάξι που να χωράει όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους, ώστε να είναι κατάλληλο για βόλτες ή εκδρομές.
Αν απάντησες «μόνο δύο», σημείωσε έναν βαθμό στη στήλη «εσωστρεφής».
Αποτελέσματα
Περισσότεροι βαθμοί στη στήλη «εσωστρεφής»
Τι σημαίνει για την προσωπικότητά σου: Έχεις σαφείς τάσεις ενδοσκόπησης και δεν ανοίγεσαι εύκολα. Προτιμάς να επεξεργάζεσαι τις σκέψεις σου σε ένα ήσυχο περιβάλλον χωρίς περισπασμούς και τις μοιράζεσαι με φειδώ και κυρίως με άτομα που εμπιστεύεσαι. Είσαι άτομο ιδιαίτερα οργανωτικό και βρίσκεις σχετικά εύκολα λύσεις στα προβλήματα που σε απασχολούν.
Περισσότεροι βαθμοί στη στήλη «εξωστρεφής»
Τι σημαίνει για την προσωπικότητά σου: Η πολυκοσμία όχι μόνο δεν σε κάνει να νιώθεις άβολα αλλά μάλιστα σε γεμίζει ενέργεια. Την αναζητάς στις κοινωνικές σου εξόδους, στη δουλειά σου ή ακόμα και στα γεύματα που οργανώνεις στο σπίτι σου. Λατρεύεις την ανταλλαγή απόψεων, καθώς σου δίνει τροφή για σκέψη και διευρύνει τους ορίζοντές σου. Το μυαλό σου διεγείρεται περισσότερο από τα ερεθίσματα που υπάρχουν γύρω σου, όπως ήχοι και εικόνες, παρά από την «εσωτερική φωνή» σου.
Πηγή: womenshealthmag.com / psychologytoday.com
Δες κι αυτό:
Τα πέντε χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που φέρνουν υγεία, ευτυχία και χρήματα!
Τι αποκαλύπτει η εικόνα προφίλ σας για την προσωπικότητά σας
Γιατί οι γυναίκες γοητεύονται από τις «σκοτεινές» προσωπικότητες;
Πηγή