Τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν μεγάλη θρεπτική αξία, καθώς περιέχουν βιταμίνες (Α, Β, D), σημαντικά μέταλλα (ασβέστιο) και ιχνοστοιχεία για τη σωστή ανάπτυξη του οργανισμού.
Τα τελευταία χρόνια πολλοί άνθρωποι αποκλείουν τα γαλακτοκομικά από τη διατροφή τους λόγω της δυσανεξίας ή της ευαισθησίας στη λακτόζη.
Πριν υιοθετήσετε μια διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά, δείτε τα οφέλη, αλλά και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στον οργανισμό σας.
Πηγή: Reader’s digest
Διαβάστε επίσης: ADTECH.config.placements[5933563] = { params: { alias: “”, key:””, target: “_blank” } };
Γαλακτοκομικά με πολλά λιπαρά: Είναι τελικά επιβλαβή για την καρδιά;
Δυσανεξία στη λακτόζη: Με ποιες τροφές θα εξασφαλίσετε επαρκή πρόσληψη ασβεστίου
Εφηβική ακμή: Ποια γαλακτοκομικά αυξάνουν τον κίνδυνο
Πηγή