Σάββατο , 28 Δεκέμβριος 2024

Διατροφολόγος αποκαλύπτει τις τρεις τροφές που δεν θα έτρωγε ποτέ ξανά -Γιατί τις αποφεύγει

Μια Αμερικανίδα διατροφολόγος αποκάλυψε τα τρία είδη τροφών που αποφεύγει να καταναλώνει στο καθημερινό της πρόγραμμα γευμάτων και για ποιον λόγο το κάνει αυτό.

Η Olivia Hedlund, μια διατροφολόγος από το Όστιν του Τέξας, υποστηρίζει μια δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνη με σημαντικές ποσότητες υγιεινών λιπαρών, για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ίδια, σε ανάρτησή της στο Instagram, αναφέρθηκε σε τρεις κατηγορίες τροφίμων και ποτών που «δεν θα κατανάλωνε ποτέ ως διατροφολόγος».

Οι τρεις τροφές τις οποίες αποφεύγει η διατροφολόγος

Αρχικά, η Olivia είπε ότι θα έκανε τα πάντα για να αποφύγει τα δημητριακά πρωινού.

«Δεν προσφέρει κανένα όφελος στην υγεία το να ξεκινάς το πρωί σου προκαλώντας μια απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα», έγραψε για τα δημητριακά πρωινού.

Παραδέχτηκε ότι, ενώ υπάρχουν «πιο υγιεινά» δημητριακά, θα πρέπει ακόμη κι αυτά να καταναλώνονται ως «σνακ» ή μαζί με τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνη και υγιεινά λιπαρά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα περισσότερα δημητριακά είναι γεμάτα με ζάχαρη, που μας κάνει να νιώθουμε ότι δεν είμαστε χορτάτοι και αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα», είπε.

Πράγματι, οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και ζάχαρη -όπως πολλά παραδοσιακά δημητριακά πρωινού- αφομοιώνονται πιο γρήγορα, οδηγώντας σε αύξηση του σακχάρου στο αίμα που δεν διατηρείται, οδηγώντας σε ταχεία πτώση της ενέργειας και αύξηση της πείνας λίγο μετά την κατανάλωση.

Στη συνέχεια, η Olivia είπε ότι στο κρέας φυτικής προέλευσης λέει «όχι» όταν πρόκειται για σωστή διατροφή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίθετα, η ειδικός υπερασπίζεται το κρέας που προέρχεται από υπεύθυνες πηγές – τονίζοντας τα οφέλη των «αναγεννητικών» προμηθευτών, που προωθούν πιο ηθικά μέσα εκτροφής ζώων, ενώ είναι λιγότερο καταστροφικά για το περιβάλλον.

«Το κρέας είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και είναι καλό για σένα αν έχει σωστή προέλευση», υποστήριξε.

Αλλά το κρέας φυτικής προέλευσης, συνέχισε, περιέχει «έναν τόνο υδρογονωμένων και φλεγμονωδών ελαίων και συστατικών πλήρωσης για να έχουν γεύση σαν κρέας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, η Olivia μοιράστηκε πως δεν θα στρεφόταν ποτέ σε «on the go μάρκες» καφέ από διάσημες αλυσίδες, όπως ροφήματα με πολλές θερμίδες και παχυντικά συστατικά.

«Ο καφές όχι μόνο μπορεί να μουχλιάσει, αλλά επίσης ψεκάζεται με έναν σωρό φυτοφάρμακα και χημικές ουσίες που διαταράσσουν το οικολογικό σύστημα ολόκληρου του σώματός μας όπως τις ορμόνες και προκαλούν ανισορροπία στο σάκχαρο στο αίμα μας. Επιλέξτε καφέ στο σπίτι!» έγραψε.

Ολοκληρώνοντας, η Olivia δήλωσε: «Όλα αυτά, το να απολαμβάνεις αυτά τα τρόφιμα περιστασιακά, μπορεί να ταιριάζουν στη ζωή σου, κι αυτό είναι εντάξει, τίποτα δεν είναι τέλειο! Επίλεξε την εκπαίδευση και τις τεκμηριωμένες αποφάσεις όσον αφορά την κατανάλωση φαγητού».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φωτογραφίες: Unsplash


Πηγή