Η δυσανεξία στη λακτόζη προκαλείται όταν το λεπτό έντερο δεν παράγει επαρκείς ποσότητες λακτάσης, του ενζύμου που διασπά τη λακτόζη, ενός είδους σακχάρων που βρίσκεται στο γάλα και σε άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι η δημοφιλέστερη και η καλύτερη διατροφική πηγή ασβεστίου.
Γα τα άτομα με διαπιστωμένη δυσανεξία στη λακτόζη προκύπτει εύλογα η ανησυχία πώς θα πάρουν αρκετό ασβέστιο από τη διατροφή τους, κυρίως για να εξασφαλίσουν καλή σκελετική υγεία.
Το ασβέστιο είναι επίσης απαραίτητο για την καλή λειτουργία της καρδιάς και του νευρικού συστήματος, καθώς και για την πήξη του αίματος.
Σύμφωνα με τους ειδικούς του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, τα άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη που δεν καταναλώνουν καθόλου γαλακτοκομικά μπορούν να επιτύχουν επαρκή πρόσληψη μέσω της διατροφής τους εάν καταναλώνουν φυλλώδη λαχανικά καθώς και προϊόντα ενισχυμένα με ποσότητες ασβεστίου.
Οι ενήλικες χρειάζονται κατά μέσο όρο 1.000 mg ασβεστίου καθημερινά, ποσότητα που αντιστοιχεί σε τρεις με τέσσερις μερίδες τροφίμων πλούσιων στο θρεπτικό συστατικό.
Δείτε εναλλακτικές πηγές ασβεστίου αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά:
Πηγή: Harvard Health
Πηγή