Παρασκευή , 27 Δεκέμβριος 2024

Εγκυμοσύνη: Πόσο αλάτι πρέπει να καταναλώνει η έγκυος;

Αλάτι στην εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Το αλάτι είναι η κοινή ονομασία του χλωριούχου νατρίου και είναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του σώματος και ειδικά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, είναι σημαντικό η έγκυος να μην υπερβαίνει τα όρια, κάτι το οποίο μπορεί εύκολα να συμβεί με την κατανάλωση junk food και έτοιμων γευμάτων.

Γιατί το νάτριο είναι απαραίτητο στην εγκυμοσύνη;

Το νάτριο είναι ένα χημικό στοιχείο το οποίο ρυθμίζει τα επίπεδα των υγρών στο σώμα, τη θερμοκρασία και το pΗ. Πολλές τροφές περιέχουν νάτριο και είναι ένα από τα δύο συστατικά που χρησιμοποιούνται και για την παρασκευή του αλατιού.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr


Πηγή