Κυριακή , 29 Δεκέμβριος 2024

Εκφύλιση ωχράς κηλίδας: Αλλαγές στη διατροφή που μειώνουν τον κίνδυνο (pics)

Η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας είναι η κύρια αιτία της μη αναστρέψιμης απώλειας της όρασης και είναι πιο επικίνδυνη και από τον καταρράκτη και το γλαύκωμα.

Το πίσω τμήμα του οφθαλμού, που ονομάζεται αμφιβληστροειδής, έχει ένα κεντρικό τμήμα που ονομάζεται ωχρά κηλίδα, το οποίο είναι υπεύθυνο για πολλές βασικές λειτουργίες της όρασης, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας να διαβάζουμε, να αναγνωρίζουμε πρόσωπα και χρώματα, να οδηγούμε και να εντοπίζουμε μικρές λεπτομέρειες.

Η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας είναι η αλλοίωση της ωχράς κηλίδας και η επακόλουθη απώλεια αυτών των σημαντικών λειτουργιών.

Όλο και περισσότερα επιστημονικά ευρήματα αποδεικνύουν ότι η σωστή διατροφή μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Δείτε με ποιες αλλαγές στη διατροφή θα το πετύχετε. ADTECH.config.placements[5933563] = { params: { alias: “”, key:””, target: “_blank” } };

Πηγή: Reader’s digest

Διαβάστε επίσης:

Οι 15 τροφές που προστατεύουν την όραση

Ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας: Το λαχανικό που μειώνει τον κίνδυνο

Κουρασμένα μάτια: 5 αιτίες και τι μπορείτε να κάνετε


Πηγή