Ευεργετικό αποδεικνύεται το τοπικό λίπος της μητέρας για το έμβρυο, καθώς είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του εγκεφάλου.
Αν και η σύσταση του Μαιευτήρα-Χειρουργού Γυναικολόγου Δρος Νικολάου Σκαρτάδου είναι η γυναίκα να μην παίρνει περισσότερα από 12 κιλά συνολικά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, εντούτοις δείχνει επιεικής αν η γυναίκα διαθέτει τα συνηθισμένα «ψωμάκια» της στους γλουτούς ή τα οπίσθια.
Και αυτό συμβαίνει γιατί τα τελευταία χρόνια μελέτες δείχνουν ότι το λίπος με τα ευεργετικά οξέα ωμέγα-3 του συντείνουν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου τόσο κατά τη διάρκεια της εμβρυικής όσο και της μεταγεννητικής περιόδου και το λίπος αυτό φαίνεται να είναι «πλούσιο» στις συγκεκριμένες «καμπύλες», οι οποίες γοητεύουν πολλούς άνδρες και το οποίο η γυναίκα φαίνεται να συσσωρεύει εκεί, θέτοντας συγχρόνως υποθήκη για ένα πιο…έξυπνο παιδί.
«Είναι γνωστό ότι το λίπος έχει κακή «εικόνα» και συνήθως η πρώτη μας αντίδραση είναι να το…ξορκίσουμε. Η αλήθεια όμως είναι πως το λίπος είναι απαραίτητο στη διατροφή μας και ειδικά στη διατροφή της εγκύου, γιατί είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εμβρύου και ειδικά του εγκεφάλου του, τονίζει σχετικά ο κ. Σκαρτάδος.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι καμπύλες των γυναικών στα.. επίμαχα σημεία των γλουτών παίρνουν «συγχωροχάρτι» και από σχετική έρευνα του πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, οι ερευνητές του οποίου θεωρούν το λίπος στις περιοχές αυτές αποθήκη πολύτιμου υλικού για την οικοδόμηση του εγκεφάλου του μωρού.
«Όπως όμως κάθε τι στη ζωή μας πρέπει να χαρακτηρίζεται από μέτρο, έτσι και στον τομέα διατροφής της εγκύου και θα επιτρέψουμε ότι ωφελεί αλλά και θα απαγορέψουμε κάθε τι που ενδεχόμενα βλάψει» προσθέτει ο κ. Σκαρτάδος, ενστερνιζόμενος μεν την άποψη για τον σημαντικό ρόλο του λίπους, αλλά διευκρινίζοντας πως « η μέριμνά μας πρώτιστα είναι να έχουμε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη χωρίς προβλήματα και μια φυσιολογική γέννα χωρίς καμία επιπλοκή που ενδεχόμενα προκύψει από παχυσαρκία».
Διαβάστε ακόμη:
Πρόληψη αυτισμού: Τι πρέπει να περιλαμβάνει η διατροφή της εγκύου
Αποβολή: Τα πρώιμα συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζει κάθε έγκυος
Τα 6 μυστικά για να χτυπήσετε για πάντα το κοιλιακό λίπος
Τοπικό πάχος: Μπορούμε να το «νικήσουμε» με τη γυμναστική;
Πηγή