Κυριακή , 22 Δεκέμβριος 2024

Η θρεπτική αξία του μανταρινιού

Γευστικό, μυρωδάτο και στην εποχή του, το μανταρίνι αποτελεί μια αγαπημένη επιλογή φρούτου.

Συνδυάζει νοστιμιά και ευκολία στην κατανάλωση και υψηλή περιεκτικότητα σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094592273-0’); });

Ειδικότερα, το μανταρίνι είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C, που συμβάλλει στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού και την προστασία του από ιώσεις και κρυολογήματα.

Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση δύο μικρών μανταρινιών προσφέρει το 50% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C για υγιείς ενήλικες και τη διπλάσια από την απαιτούμενη ποσότητα για παιδιά ηλικίας 1-8 ετών.

Επιπλέον, τα μανταρίνια προσφέρουν βιταμίνη Α και υψηλές ποσότητες καροτενοειδών, που ασκούν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση κι έχει φανεί ότι σχετίζονται με τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, την υγεία των οστών και την όραση. Τέλος, περιέχουν υψηλά ποσά φυτικών ινών, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και τα καθιστούν ιδανική επιλογή για ένα χορταστικό και υγιεινό σνακ.

Πηγή: neadiatrofis.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή