Η ινδική καρύδα έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε πρωτεΐνες, καλά λιπαρά οξέα, καθώς και σημαντικά ιχνοστοιχεία όπως μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο και χαλκό.
Επιπλέον, προσφέρει στον οργανισμό μας σημαντικές βιταμίνες, όπως βιταμίνη Ε και τις απαραίτητες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, τις λεγόμενες «νευροβιταμίνες».
Έχει τέλος ευχάριστη γλυκιά γεύση που αρέσει στους περισσότερους.
Θα τη βρείτε σε διάφορες μορφές, φρέσκια, αποξηραμένη, σε αλεύρι ή και σε έλαιο (coconut oil).
Δείτε τα οφέλη του σημαντικού καρπού:
Πηγή