Τα ιχθυέλαια είναι λάδια που απαντώνται στους ιστούς των ψαριών και περιέχουν ένα συγκεκριμένο είδος λίπους που ονομάζεται ωμέγα-3.
Τα ωμέγα-3 λιπαρά είναι σημαντικά για τη γενική υγεία. Ο οργανισμός μας δεν μπορεί να παράγει ωμέγα-3 λιπαρά, γι’ αυτό πρέπει να λαμβάνονται από τα τρόφιμα.
Τα ωμέγα-3 λιπαρά απαντώνται κυρίως σε λιπαρά ψάρια και σε ορισμένα λάδια ξηρών καρπών και σπόρων.
Ορισμένοι τύποι ωμέγα-3 λιπαρών μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή που συνδέεται με την αρθρίτιδα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και της δυσκαμψίας των αρθρώσεων με παρόμοιο τρόπο όπως και τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα.
Η υπερβολική πρόσληψη ιχθυελαίων όμως, μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για τον οργανισμό.
Δείτε τις πιθανές επιπτώσεις στις εικόνες που ακολουθούν:
Πηγή