Τα ιχθυέλαια παράγονται από την σάρκα λιπαρών ψαριών όπως ο σολομός, η ρέγκα, το σκουμπρί.
Είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ΕPA (εικοσιπεντανοϊκό οξύ) και DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ), τα οποία έχουν ευεργετική επίδραση στην υγεία, καθώς συμβάλλουν ουσιαστικά στην πρόληψη της καρδιοπάθειας, του καρκίνου και άλλων ασθενειών.
Εκτός από τα λιπαρά ψάρια, ωμέγα-3 περιέχουν επίσης ο λιναρόσπορος, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα καρύδια.
Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο τα οφέλη των ιχθυελαίων για την υγεία και σε ποια ποσότητα πρέπει να λαμβάνονται:
Πηγή