Πέμπτη , 28 Νοέμβριος 2024

Καρκίνος και διατροφή: Οι 13 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε (φωτο)

Η κακή διατροφή δεν επηρεάζει μόνο το βάρος, αλλά συνδέεται σε σημαντικό βαθμό με την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου.

Υπολογίζεται ότι οι διατροφικές συνήθειες σχετίζονται με το 30% των καρκίνων στις αναπτυγμένες χώρες και το 20% των καρκίνων στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Τα δεδομένα αυτά αναγορεύουν τη διατροφή στη δεύτερη μετά το κάπνισμα αιτία καρκίνου, η οποία μπορεί να προβλεφθεί.

Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, το 60% όλων των περιπτώσεων καρκίνου οφείλονται σε λάθος διατροφή.

Η συστηματική κατανάλωση μίας ή περισσότερων από τις παρακάτω τροφές μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου. ADTECH.config.placements[5933563] = { params: { alias: “”, key:””, target: “_blank” } };

Πηγή: Reader’s digest

Διαβάστε επίσης:

Αλκοόλ: Σε ποια ποσότητα αυξάνει τον κίνδυνο περιοδοντίτιδας, καρκίνου, καρδιοπάθειας

Τα 10 φρούτα και λαχανικά με την ισχυρότερη αντικαρκινική δράση (pics)

Προσοχή: Οι 5 τροφές που αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου (pics)


Πηγή