Τι πρέπει να γνωρίζει μία έγκυος για την κατανάλωση μελιού την περίοδο της εγκυμοσύνης.
Το μέλι είναι νόστιμο, θρεπτικό και η με μέτρο κατανάλωσή του έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Σε κάποιες περιπτώσεις, ωστόσο, όπως στα παιδιά μικρότερα του ενός έτους θεωρείται επικίνδυνο λόγω του βακτηρίου Clostridium botulinum που περιέχει. Αυτό το βακτήριο μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα στο έντερο και να παράγει νευροτοξίνες που οδηγούν σε αλλαντίαση , μια σπάνια αλλά σοβαρή ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει αδυναμία και παράλυση στα χέρια, τα πόδια, την κοιλιακή περιοχή και το αναπνευστικό σύστημα.
Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr
Πηγή