Το μουρουνέλαιο παράγεται από το συκώτι των λευκών ψαριών, όπως της μουρούνας, του μπακαλιάρου, του γάδου κλπ.
Τα ιχθυέλαια από την άλλη, παράγονται από τη σάρκα των λιπαρών ψαριών, όπως είναι ο σολομός, η ρέγκα και η σαρδέλα.
Παρά την έντονη και για πολλούς δυσάρεστη γεύση του, το μουρουνέλαιο θεωρείται εξαιρετική τροφή λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη A που είναι πολύ σημαντική για την όραση και την ανάπτυξη των οστών, βιταμίνη D που συμβάλλει στην απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου, βιταμίνη K που βοηθά στην πήξη του αίματος και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
Δείτε αναλυτικά τα οφέλη από την κατανάλωση μουρουνέλαιου:
Πηγή