Μια πρωτοπόρο ανάλυση, αντίστοιχη του γυναικείου Τεστ Παπ, επινόησε ο Έλληνας βιολόγος, Γεώργιος Βουλγαρίδης για την υγεία του άνδρα. Το andro-test είναι η ανάλυση σπέρματος που πληροφορεί τον άντρα για την υγεία του γεννητικού του συστήματος.
«Δεν πρόκειται απλώς για ένα ακόμη τεστ, αλλά για μια νέα τάση που θα μάθει τους άντρες να νοιάζονται για την υγεία τους» αναφέρει σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γεώργιος Βουλγαρίδης.
Προσθέτει ότι το andro-test αναμένεται να ενθαρρύνει τους άντρες άνω των 16 ετών να ελέγχονται προληπτικώς, όπως οι γυναίκες έμαθαν εδώ και χρόνια να συμβουλεύονται τον γυναικολόγο.
«Από το 2009, παρατηρήσαμε ότι κάποια χαρακτηριστικά του σπέρματος εμφανίζονταν συχνότερα όταν υπήρχαν συγκεκριμένες παθήσεις. Οκτώ χρόνια αργότερα, έχοντας δεδομένα από 1.197 άνδρες και επιβεβαιώνοντας τα συμπεράσματά μας σε συνεργασία με ουρολόγους που ειδικεύονται στην Ανδρολογία, είμαστε σε θέση να βεβαιώσουμε ότι αν υπάρχει κάποια ανωμαλία στη λειτουργία του γεννητικού συστήματος του άντρα, αυτό θα φανεί στο andro-test, μια ανάλυση σπέρματος που, εκτός από τη γονιμότητα, δείχνει αν το γεννητικό σύστημα του άντρα είναι υγιές», σημειώνει.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «κάθε άντρας θα πρέπει να αυτό-εξετάζει το σπέρμα του από την αρχή της σεξουαλικής του ζωής και να επισκέπτεται τον ουρολόγο τουλάχιστον μία φορά το χρόνο», συνιστώντας στους άνδρες να επισκέπτονται τον γιατρό όπως οι γυναίκες τον γυναικολόγο. «Ο προληπτικός έλεγχος για τον άντρα είναι ακόμη πιο σημαντικός, γιατί οι άντρες δεν έχουμε συμπτώματα που να μας ειδοποιούν αν οι όρχεις μας δεν λειτουργούν σωστά ή αν έχουμε κάποια μόλυνση», συμπληρώνει.
«Αν οι άντρες ελέγχονταν προληπτικά από νεαρή ηλικία και αντιμετώπιζαν από νωρίς ένα ενδεχόμενο πρόβλημα, θα είχαν καλύτερο σπέρμα μετά τα 30, γεγονός που θα περιόριζε την ανάγκη για εξωσωματική. Επίσης, θεραπεύοντας μια μόλυνση στον άντρα, που δεν έχει συμπτώματα, προλαμβάνεται η μετάδοση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και στα δύο φύλα. Η έγκαιρη μάλιστα θεραπεία των μολύνσεων του γεννητικού συστήματος του άντρα αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη μείωση των κρουσμάτων καρκίνου του προστάτη στο μέλλον», επισημαίνει.
localStorage.clear();
Πηγή