Παρασκευή , 15 Νοέμβριος 2024

Πέντε συμβουλές για να πείτε στο παιδί σας ότι βγαίνετε με έναν νέο σύντροφο

Το να είστε ανύπαντρη ή διαζευγμένη μητέρα είναι δύσκολο καθώς το βάρος της ανατροφής των παιδιών πέφτει κατά κύριο λόγο στις πλάτες σας.

Ως μητέρα, θα προσπαθήσετε να κάνετε τα πάντα σωστά, ώστε η απουσία του πατέρα να μην αφήσει κραυγαλέο πλήγμα στη ζωή των παιδιών σας. Επίσης εκτός από το ρόλο της μητέρας είστε και γυναίκα και είναι λογικό να θέλετε κάποια στιγμή να έχετε προσωπική ζωή.

Ένα ερωτικό ραντεβού, αποτελεί μεγάλη πρόκληση και όταν φτάσει η στιγμή να βρείτε τον σωστό σύντροφο για εσάς και είστε σίγουρη ότι θέλετε να επισημοποιήσετε τη σχέση σας πριν τον συστήσετε στα παιδιά και την οικογένειά σας τα πάντα θα πρέπει να είναι καλά μελετημένα ώστε να αποφευχθούν τυχόν κραδασμοί.

Καθώς επικεντρώνεστε στο να είστε η καλύτερη μητέρα και να κάνετε τη σχέση να λειτουργήσει, χρειάζεται τρόπο και μεθοδολογία προκειμένου να κάνετε γνωστή την παρουσία ενός νέου άντρα στη ζωή σας.

Οι τρόποι για να παρουσιάσετε το νέο σας σύντροφο στα παιδιά σας

Πάρτε το χρόνο σας

Είμαι βεβαία ότι δεν χρειάζεται να σας πουν ότι δεν έχετε καμία δουλειά να κουβαλάτε τα παιδιά μαζί σας σε κάθε νέα γνωριμία που κάνετε. Εάν η σχέση είναι απλώς περιστασιακή και δεν βλέπετε να πηγαίνει πουθενά, δεν υπάρχει λόγος να το εκμυστηρευτείτε στο παιδί σας. Ωστόσο, αν δείτε «φως στο τούνελ» αλλά δεν είστε ακόμα σίγουρες για τον έναν ή τον άλλο λόγο, δώστε πίστωση χρόνου καθώς δεν χρειάζεται να βιαστείτε.

Ο νέος σύντροφός σας μπορεί να σάς δίνει χαρά και να διαθέτει όσα αναζητάτε σε έναν άντρα, συμπεριλαμβανομένης της αγάπης του για τα παιδιά, αλλά τον βλέπετε να γίνεται μέλος της οικογένειάς σας; Η αποχώρηση του πρώην συζύγου σας πρέπει να επηρέασε αρκετά το παιδί σας και είμαι σίγουρη ότι δεν θα θέλατε να το ζήσει εκ νέου.

Επίσης, σκεφτείτε πόσος καιρός έχει περάσει από τον χωρισμό σας με τον μπαμπά του και αν το παιδί σας είναι σε θέση να διαχειριστεί τα συναισθήματά του.

2. Κάντε το σταδιακά

Μόλις δημιουργηθεί η σχέση και είστε πεπεισμένες ότι είστε έτοιμες να δοκιμάσετε μια πρώτη επαφή για να δείτε αν ο νέος σας σύντροφος αρέσει στα παιδιά σας, φροντίστε να τον εισάγεται σταδιακά στην οικογένειά σας. Για να αξιολογήσετε την αρχική τους αντίδραση, μπορείτε να ξεκινήσετε αφήνοντας τον νέο σας σύντροφο να σας αφήσει έξω από την πόρτα του σπιτιού σας χωρίς να μπει, απλά για να έχουν μια οπτική επαφή μαζί του.

Εάν το παιδί σας είναι έφηβος/η, ίσως σας θέσει διάφορες ερωτήσεις. Προσπαθήστε να είστε ειλικρινής. Πείτε στο παιδί σας ότι είναι ένας νέος φίλος που σας ενδιαφέρει, αλλά φερθείτε με χαλαρό και απόλυτα φυσιολογικό τρόπο.

Την επόμενη φορά ο σύντροφός σας μπορεί να έρθει για λίγο στο σπίτι και να πει ένα «γεια», αλλά πριν συμβεί αυτό φροντίστε πρώτα να έχετε μια συνομιλία κατ’ ιδίαν με τα παιδιά σας, ώστε να ξέρουν τι να περιμένουν. Εάν είστε τυχερές μπορεί να τον συμπαθήσουν αμέσως, αλλά αν δεν είναι έτσι, δεν φταίτε ούτε εσείς αλλά ούτε και εκείνος. Το μόνο που έχει σημασία είναι να ενημερώσετε και τα δύο μέρη πόσο σημαντικά είναι για εσάς.

aupnia-paidi.jpg

3. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας δεν αισθάνονται εγκαταλελειμμένα

Αφού τους μιλήσετε για τις αξιοθαύμαστες ιδιότητες του συντρόφου σας, το επόμενο πράγμα είναι να βεβαιώσετε τα παιδιά σας ότι η παρουσία του στη ζωή σας δεν αλλάζει τίποτα όσον αφορά τη δέσμευσή σας απέναντί ​​τους. Ως γονιός, τα παιδιά σας πρέπει να γνωρίζουν ότι ενώ καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στη ζωή σας, αυτό δεν αποκλείει την ευτυχία σας ή τις πιθανότητες να αγαπήσετε ξανά.

Τα παιδιά σας πρέπει να ξέρουν ότι παρόλο που η μαμά αγαπά τον νέο της άντρα και είναι καλός άνθρωπος, θα παραμείνουν πάντα το νούμερο ένα στην καρδιάς της. Τα παιδιά μπορεί να είναι αρκετά κτητικά με τους γονείς τους, ειδικά τα μικρά, επομένως, είναι φυσικό να βλέπουν το νέο ερωτικό ενδιαφέρον που δεν πηγάζει από τον πατέρα τους αλλά από έναν άγνωστο άνδρα ως απειλή για τον ιδιαίτερο δεσμό που έχουν μαζί σας.

Καταλαβαίνω ότι η συγκίνηση του να βγαίνετε με κάποιον νέο άνδρα μπορεί να σας ωθήσει να περάσετε όλο τον χρόνο σας μαζί του, αλλά πρέπει να επιτύχετε μια ισορροπία μεταξύ αυτού και του παιδιού σας. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να κάνετε το παιδί σας να νιώσει ότι είχε δίκιο να ανησυχεί ότι θα το εγκαταλείψετε.

4. Ενημερώστε τα παιδιά σας ότι έχουν το δικαίωμα να θέσουν ερωτήσεις

Η συνομιλία με τα παιδιά σας πρέπει να είναι αμφίδρομη και όσο κι αν θέλετε να δουν τον σύντροφό σας με καλό μάτι πρέπει να αποδεχτείτε ότι δεν έχουν καμία υποχρέωση να τον συμπαθήσουν.

Αν και δεν ζητάτε ακριβώς την άδειά τους για ραντεβού, ο τρόπος που νιώθουν γι’ αυτόν θα επηρεάσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη σχέση σας. Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι όλοι νιώθουν άνετα είναι να αφήσετε τα παιδιά σας να είναι ειλικρινή για τα συναισθήματά τους. Μπορεί να θέλουν να συγκρατήσουν τις αληθινές τους σκέψεις επειδή δεν θέλουν να σας πληγώσουν, οπότε αφήστε τα να καταλάβουν ότι είστε μεγάλο κορίτσι και μπορείτε να το αντέξετε.

Μπορείτε εσείς να ανοίξετε την κουβέντα ρωτώντας τους πώς νιώθουν για το όλο θέμα καθώς γνωρίζετε καλύτερα τα παιδιά σας, οπότε αν νομίζετε ότι δεν είναι έτοιμα να μιλήσουν γι’ αυτό, δώστε τους χρόνο. Ωστόσο, ενημερώστε τα ότι μπορούν να σας κάνουν οποιαδήποτε ερώτηση όποτε είναι έτοιμα και προσπαθήστε όσο το δυνατόν περισσότερο να απαντήσετε με ειλικρίνεια.

5. Ενημερώστε τον πατέρα τους εάν βρίσκεται στη ζωή

Αν ο πατέρας είναι διαθέσιμος και παίζει ενεργό ρόλο στη ζωή των παιδιών του καλό είναι να γνωρίζει ότι έχετε προχωρήσει τη ζωή σας. Να θυμάστε ότι τα παιδιά για καιρό ελπίζουν ότι εσείς και ο πατέρας τους θα τα ξαναβρούν κάποια στιγμή και θα είστε μαζί. Άλλωστε το ίδιο θα πρέπει να κάνει και ο πρώην σύντροφός σας αν και εκείνος έχει μια κοπέλα που βλέπει σοβαρά.

Μην ξεχνάτε πως είστε γονείς και πρέπει να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων στηρίζοντας ο ένας τον άλλο και λέγοντας μεταξύ σας αλήθειες και μόνο αλήθειες.


Πηγή