Έξι λόγοι για να εντάξετε τα παντζάρια στη διατροφή σας την περίοδο της εγκυμοσύνης.
Το παντζάρι είναι ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά που ωφελούν τον οργανισμό.
Την περίοδο της εγκυμοσύνης η ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου. Τα λαχανικά είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής και τα παντζάρια είναι ένα λαχανικό που δεν πρέπει να λείπει από το διαιτολόγιό σας.
Τα οφέλη του παντζαριού για την έγκυο και το έμβρυο:
Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Το παντζάρι περιέχει αντιοξειδωτικά τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό και προστατεύουν από λοιμώξεις.
Μειώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης
Οι γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο οστεοπόρωσης. Τα παντζάρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο το οποίο συμβάλλει στην υγεία των οστών.
Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr
Πηγή