Το σπανάκι είναι πραγματική υπερτροφή, καθώς είναι πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά, ενώ παράλληλα έχει χαμηλή θερμιδική αξία.
Οι άνθρωποι που τρώνε πολλά φυλλώδη πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι, έχουν γενικά καλύτερη υγεία.
Το σπανάκι παρέχει πρωτεΐνες, σίδηρο, βιταμίνες αλλά και μέταλλα. Μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιαδήποτε διατροφή, καθώς είναι μια οικονομική επιλογή και εύκολο στην προετοιμασία και το μαγείρεμα.
Μία κούπα ωμό σπανάκι περιέχει 27 θερμίδες, 0,86gr πρωτεΐνης, 30mg ασβεστίου, 0,81gr σιδήρου, 24mg μαγνησίου, 167mg καλίου, 58gr φολικού οξέος, σημαντική ποσότητα βιταμίνης Α. Είναι μάλιστα καλύτερη πηγή καλίου ακόμα και από την μπανάνα, καθώς μια κούπα μαγειρεμένο σπανάκι περιέχει 839mg καλίου, έναντι των 539mg που έχει η αντίστοιχη ποσότητα μπανάνας.
Δείτε από ποιες παθήσεις μας προστατεύει το σπανάκι:
Πηγή