Η ανάπτυξη της αίσθησης της γεύσης του εμβρύου: Το τι τρώτε στην εγκυμοσύνη επηρεάζει τις προτιμήσεις του μωρού!
Λίγα λόγια για την αίσθηση της γεύσης…
Το μικροσκοπικό όργανο, μέσω του οποίου αντιλαμβανόμαστε την αίσθηση της γεύσης, είναι ο γευστικός κάλυκας.
Γευστικοί κάλυκες εντοπίζονται κατά κύριο λόγω στη γλώσσα, η οποία στον άνθρωπο διαθέτει κατά μέσο όρο μεταξύ των 2.000 και 8.000 γευστικών καλύκων.
ADTECH.config.placements[5933563] = { params: { alias: “”, key:””, target: “_blank” } };
Γευστικοί κάλυκες όμως εντοπίζονται και στη μαλακή υπερώα (ουρανίσκος), στο ανώτερο τμήμα του οισοφάγου, στο εσωτερικό των παρειών (μάγουλα) και στην επιγλωττίδα.
Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr
Πηγή