Μπορεί το ψωμί να είναι ένα από τα τρόφιμα που παραδοσιακά καταναλώνουμε καθημερινά, τα τελευταία χρόνια έχει τεθεί στο επίκεντρο διατροφικά.
«Το λευκό ψωμί δεν είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα τροφή από διατροφική άποψη. Δεν παρέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, πέρα από το άμυλο, και μετά βίας περιέχει μικροθρεπτικά συστατικά (μέταλλα και βιταμίνες)», εξηγεί στο ισπανικό Telva ο διαιτολόγος-διατροφολόγος Aitor Sánchez.
Η Δρ Karen Alarcón, γαστρεντερολόγος και ενδοσκόπος, συνιστά την κατανάλωση κατεψυγμένου ψωμιού. «Βγάλτε το ψωμί από το ψυγείο και πριν το καταναλώσετε ζεστάνετε μια φέτα σε τηγάνι ή τοστιέρα. Με αυτόν τον τρόπο, ένα μεγάλο μέρος των υδατανθράκων μετατρέπεται σε πρεβιοτικές ίνες που όχι μόνο ωφελούν τη μικροχλωρίδα, αλλά και ρυθμίζουν τη γλυκόζη του αίματος από διάταση της κοιλιάς και αέρια».
Δείτε πώς το ψωμί θα γίνει πιο υγιεινό στο Bovary.gr
Πηγή