Πέμπτη , 4 Ιούλιος 2024

Πώς φαίνεται αν το πορτοκάλι είναι γλυκό

Αν και η γεύση είναι θέμα προτίμησης, πολλοί προτιμούν τα πορτοκάλι που είναι πιο γλυκά, παρά ξινά.

Το μέσο πορτοκάλι παρέχει βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, θειαμίνη, φυτικές ίνες, κάλιο και περίπου 60 θερμίδες ενέργειας.

Δεν περιέχει λιπαρά και νάτριο, ενώ τα φυσικά του σάκχαρα του προσδίδουν γλυκύτητα. Για να βρείτε τα πιο γλυκά πορτοκάλια στους πάγκους των καταστημάτων ή των τοπικών υπαίθριων αγορών δεν χρειάζεται παρά να εξετάσετε τα φυσικά χαρακτηριστικά κάθε πορτοκαλιού, όπως το χρώμα και το βάρος.

1. Χρώμα

Αναζητήστε πορτοκάλια με ελαφριά πρασινωπή ή κιτρινωπή απόχρωση στην φλούδα. Αν και πιθανώς να συνδέετε τη γλυκιά, ζουμερή ωριμότητα ενός πορτοκαλιού με το έντονα πορτοκαλί χρώμα της φλούδας του, εκείνα που πραγματικά είναι τα πιο ζουμερά, πιο γλυκά και έχουν ωριμάσει πλήρως, είναι όσα έχουν μια ελαφρώς κιτρινωπή ή πρασινωπή απόχρωση.

2. Μέγεθος

Ψάξτε για εκείνα που είναι ελαφρώς μικρότερα από την ίδια παρτίδα. Τα μικρότερα πορτοκάλια έχουν γενικά πιο γλυκιά γεύση.

3. Μυρωδιά

Φέρτε το πορτοκάλι κοντά στην μύτη σας και μυρίστε το. Τα πιο ώριμα, πιο γλυκά πορτοκάλια εκπέμπουν έντονα το άρωμα των γλυκών χυμών τους.

4. Βάρος

Επιλέξτε έξτρα ζουμερά, γλυκά πορτοκάλια συγκρίνοντας μικρά πορτοκάλια παρόμοιου μεγέθους ανά ατομικό βάρος. Εκείνα που είναι πιο βαριά περιέχουν περισσότερο χυμό.

5. Υφή

Επιλέξτε ένα σφιχτό, στρογγυλό πορτοκαλί χωρίς μαλακές, φουσκωμένες ή πτυχωτές κηλίδες, που υποδηλώνουν ζημιά, διότι αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τη γλυκύτητα του πορτοκαλιού. Ωστόσο, μην ανησυχείτε για ελαφριές γρατσουνιές ή σημάδια στην φλούδα. Τα πορτοκάλια τρίβονται σε κορμούς δέντρων και κλαδιά όταν φυσάει, αλλά αυτά τα σημάδια δεν επηρεάζουν τη γεύση τους.

Πηγή: leaf.tv


Πηγή