Τρίτη , 5 Νοέμβριος 2024

Σνακ με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη για την πρόληψη του διαβήτη (pics)

Ο γλυκαιμικός δείκτης αποτελεί εργαλείο κατάταξης των τροφών που περιέχουν υδατάνθρακες και δείχνει σε ποιο βαθμό αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου αίματος μετά το φαγητό.

Η βάση αναφοράς είναι η γλυκόζη που περιέχουν οι συγκεκριμένες τροφές.

Οι τροφές ταξινομούνται σε μια κλίμακα από το 0 έως το 100. Το 100 είναι η τιμή που αντιστοιχεί στα τρόφιμα αναφοράς, όπως η γλυκόζη ή το άσπρο ψωμί. Τιμές έως 55 θεωρούνται χαμηλές, 55-69 μέτριες, ενώ όταν είναι πάνω από 70 υψηλές.

Η κατανάλωση περισσότερων τροφών με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και λιγότερων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης αντίστασης στην ινσουλίνη, μία κατάσταση που συνδέεται με τον διαβήτη τύπου 2.

Οι τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη είναι συνήθως πλούσιες σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και καλά λιπαρά. ADTECH.config.placements[5933563] = { params: { alias: “”, key:””, target: “_blank” } };

Δείτε ποια σνακ έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη:

Πηγή: Reader’s digest

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι τα καλύτερα φρούτα για τους διαβητικούς

Οι υπερτροφές για τον διαβήτη

Γλυκαιμικός δείκτης: Η σημαντική συμβολή του στον έλεγχο του σακχάρου (video)


Πηγή