Η υγεία του εγκεφάλου μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κληρονομικότητα και τη φυσική μας κατάσταση.
Η διατροφή που ακολουθεί ωστόσο κάποιος, μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για την πρόληψη εκφυλιστικών παθήσεων όπως η άνοια.
Μελετώντας την επίδραση που έχουν συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά στον ανθρώπινο εγκέφαλο, οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει τις τροφές που προστατεύουν τις γνωστικές λειτουργίες και τη μνήμη με το πέρασμα του χρόνου.
Οι τροφές αυτές είναι οι εξής:
Πηγή