Πέμπτη , 28 Νοέμβριος 2024

Τρία σνακ που κάνουν καλό στο έντερο

«Όλες οι ασθένειες ξεκινούν από το έντερο» είχε πει πριν από αρκετούς αιώνες ο «πατέρας» της σύγχρονης ιατρικής, Ιπποκράτης. Σήμερα αυτό τεκμηριώνεται από τις επιστημονικές έρευνες, οι οποίες δείχνουν ότι η ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος επηρεάζει σημαντικά τη γενική υγεία και προστατεύει από ευρύ φάσμα παθήσεων όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η κατάθλιψη κ.ά.

Συστατικά που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην καλή υγεία του εντέρου είναι τα προβιοτικά και τα πρεβιοτικά. Δείτε τρεις τροφές που τα περιέχουν και βάλτε τες στη ζωή σας σήμερα κιόλας!

– Κιμτσί

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό κορεάτικο ορεκτικό που περιέχει λαχανικά τουρσί, κυρίως λάχανο, και μπαχαρικά. Η ζύμωση που απαιτείται για να παραχθούν τα λαχανικά τουρσί εξασφαλίζει μεγάλη περιεκτικότητα του προϊόντος σε ωφέλιμα προβιοτικά.

– Κεφίρ

bigstock 160503071

Το ρόφημα γάλακτος είναι πλούσιο τόσο σε προβιοτικά όσο και σε πρωτεΐνες. Ταιριάζει με τα δημητριακά ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για σάλτσα σαλάτας ή ως συστατικό σε smoothies.

– Αγκινάρα

bigstock 170987654

Το –όχι και τόσο δημοφιλές– λαχανικό περιέχει πρεβιοτικά, ουσίες που τρέφουν τα προβιοτικά. Η αγκινάρα είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, ένα ακόμη συστατικό που συμβάλλει στην καλή πέψη και στην υγεία του εντέρου.

Δείτε κι αυτό:

Τέσσερις λόγοι να βάλεις τα προβιοτικά στη ζωή σου

Υγεία εντέρου: Πέντε σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Προβιοτικά & πρεβιοτικά: Διαφορές και οφέλη


Πηγή