Το ταχίνι αποτελεί μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τροφή με πολλές ευεργετικές ιδιότητες.
Μελέτη από το τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απέδειξε ότι το ταχίνι περιέχει σημαντικές ποσότητες λιγνανών και φαινολικών ενώσεων, ουσιών με έντονη αντιοξειδωτική δράση. Επίσης, η πρωτεΐνη που περιέχει σε συνδυασμό με τα αντιοξειδωτικά έχει ως αποτέλεσμα το ταχίνι να παρουσιάζει αντιβακτηριδιακή δράση έναντι παθογόνων μικροοργανισμών που ευθύνονται για ορισμένες αλλεργικές εκδηλώσεις.
Διαβάστε περισσότερα στο Μothersblog.gr
Πηγή