Είναι ένα από τα πιο γευστικά φρούτα με πολλά οφέλη για τον οργανισμό.
Η μπανάνα είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης C, καλίου και φυτικών ινών.
Περιέχει τρία σάκχαρα, σουκρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη, τα οποία μεταβολίζονται πολύ γρήγορα παρέχοντας άμεσα ενέργεια στον οργανισμό.
Περιέχει επίσης σημαντικές ποσότητες βιταμίνης B6 που συμμετέχει στη σύνθεση των αντισωμάτων του ανοσοποιητικού συστήματος, στη σύνθεση των ερυθροκυττάρων, στον πρωτεϊνικό μεταβολισμό και στην καλή λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος.
Άλλα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στη μπανάνα σε μικρότερες ποσότητες είναι η βιταμίνη Α, η ριβοφλαβίνη, η νιασίνη, η θειαμίνη, ο σίδηρος, ο χαλκός, ο ψευδάργυρος, το παντοθενικό οξύ, ο φώσφορος, το ασβέστιο και το μαγνήσιο.
Υπάρχουν, όμως, και άλλοι λόγοι για να λατρέψετε την μπανάνα και δεν έχουν να κάνουν με το εσωτερικό της, αλλά με την φλούδα που πάντα την πετάμε.
Δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τη φλούδα της μπανάνας για την υγεία και την ομορφιά.
Πηγή: Health.com
Πηγή