Ακούμε συνεχώς από τους ειδικούς ότι πρέπει να τρώμε περισσότερες φυτικές ίνες.
Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας φυτικών ινών έχει φανεί πως συμβάλλει, μεταξύ άλλων, σε καλύτερο έλεγχο της όρεξης και του σωματικού βάρους, βελτίωση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος, καλύτερο έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης και καλύτερη διαχείριση του διαβήτη, βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ (μείωση των επιπέδων της «κακής» LDL χοληστερόλης) και μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου.
Τι συμβαίνει λοιπόν όταν δεν λαμβάνετε επαρκή ποσότητα από αυτό το πολύτιμο θρεπτικό συστατικό;
Δείτε 9 κινδύνους που σχετίζονται με την ανεπαρκή πρόσληψη φυστικών ινών:
Πηγή: Bestie
Πηγή