Ακόμα και αν δεν έχετε μαγειρέψει ποτέ φασόλια, πιθανώς θα έχετε ακούσει ότι πρέπει να τα μουλιάσετε το προηγούμενο βράδυ.
Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να μειωθεί η ουσία που προκαλεί αέρια και βαρυστομαχιά.
Φυσικά αυτό δεν ισχύει μόνο για τα φασόλια, αλλά για όλα τα όσπρια, δηλαδή, ρεβίθια φακές και σπόρους σόγιας.
Αφήστε τα όσπρια να μουλιάσουν επί έξι ώρες, αλλάξτε το νερό και επαναλάβετε για άλλες έξι ώρες.
Η διαδικασία αυτή θα μειώσει τον απαιτούμενο χρόνο μαγειρέματος, αλλά και τις ουσίες που προκαλούν αέρια και δυσπεψία.
Δείτε αναλυτικά τις λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:
Πηγή