Τα αμύγδαλα στην διατροφή μας μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων
Οι ερευνητές μελέτησαν τη δράση της μικρής διάρκειας κατανάλωσης αμυγδάλων σε υγιείς νέους ενήλικες και μεσήλικες καθώς και σε άνδρες με παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου συμπεριλαμβανομένης της υπέρτασης και της παχυσαρκίας.
Επί ένα μήνα οι συμμετέχοντες κατανάλωναν καθημερινά 50γρ αμυγδάλων, ενώ οι συμμετέχοντες της ομάδας ελέγχου έτρωγαν όπως συνήθως. Στο τέλος του ενός μήνα οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν τα αμύγδαλα είχαν υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών στο αίμα τους (α-τοκοφερόλης), καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και μείωση της πίεσης του αίματος, παράγοντες που μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.
Τα αμύγδαλα έχουν βιταμίνη Ε και καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και φλαβονοειδή που οι ερευνητές εκτιμούν ότι δρουν σε συνδυασμό ευεργετικά για την υγεία. Προτείνουν μάλιστα να εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή 50γρ αμύγδαλα σαν σνακ ή μέσα στα δημητριακά μας, τις σαλάτες ή τα φαγητά μας.
Πηγή: vita.gr