Η συσκευή εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα των γυναικών
Σύμφωνα με δημοσίευμα στο MIT Technology Review, η συσκευή αυτή -που θα εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα των γλουτών, του βραχίονα, ή της κοιλιάς και θα έχει διαστάσεις 20x20x7 millimeters- θα απελευθερώνει κάθε μέρα 30 μικρογραμμάρια λεβονοργεστρέλης, μια ορμόνη που χρησιμοποιείται ήδη σε διάφορα είδη αντισυλληπτικών.
Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τη συσκευή είναι η MicroCHIPS, η οποία έχει την έδρα της στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ και όπως σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα αναμένεται τον επόμενο χρόνο να ξεκινήσει τις προ-κλινικές δοκιμές στην Αμερική.
Στόχος της είναι η συσκευή να έχει βγει στην αγορά μέχρι το 2018.
«Η μακροχρόνια παροχή φαρμάκου με ακρίβεια μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση μεμονωμένων μικρορεζερβουάρ, όπου θα αποθηκεύεται και θα προστατεύεται ερμητικά το φάρμακο, το οποίο θα απελευθερώνεται μόνο μέσω της ενεργοποίησης ενός μικροτσίπ με τη βοήθεια μηχανημάτων τηλεμετρίας. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα για πιο ακριβείς δοσολογίες, θα μειώσει το κόστος της περίθαλψης, θα βελτιώσει τη συμμόρφωση του ασθενούς και τελικά, θα βελτιώσει τα αποτελέσματα των ασθενών» αναφέρει η κατασκευάστρια εταιρεία.
Η εταιρεία έχει ήδη δοκιμάσει το επαναστατικό αυτό σύστημα παροχής φαρμάκων σε ασθενείς με οστεοπόρωση, εμφυτεύοντάς και αφαιρώντας τη συσκευή με τοπική αναισθησία.