Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων Καρκίνου η πρώτη Κυριακή του Ιουνίου
Μέσω κινητών μονάδων θα μπορούν να κάνουν οφθαλμολογικές εξετάσεις (Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»), εξετάσεις μαστού (Στόχος-Πρόληψη), εξετάσεις για τον HIV & HEP B και C (Praksis ), τεστ μνήμης και δεξιοτήτων (Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Alzheimer) και ενημέρωση για μυοσκελετικές παθήσεις (Πεταλούδα).
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων Καρκίνου και με σύνθημα «Είμαι νικητής» (#eimainikitis) η ομάδα Surfers for Life έχει ετοιμάσει μία μεγάλη γιορτή με πολλά δρώμενα:
-Αθλητικούς αγώνες: δρόμου, nordic walking, ποδηλασία, kayak, SUP, inline skating. Εθελοντική Αιμοδοσία: Τράπεζα Αίματος «Δημήτρης Βλων» σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Σωτηρία». Ομιλίες για το Ευ Ζην στη ζωή μας, την εργασία, τον αγώνα μας, τον τρόπο σκέψη μας μέσα από την αγάπη, τη συνεισφορά, τη θετικότητα, τη δύναμη των θετικών συναισθημάτων, την ενσυναίσθηση, τη διατροφή, την ευεξία, την αυτογνωσία, την επικοινωνία και τις επιλογές μας.
-Εναλλακτικές και συμπληρωματικές θεραπείες: Yoga, family play yoga κρυσταλλικά μπολ, gong και διαλογισμός, αισθητήρια γυμναστική & αντιληπτική ψυχοπαιδαγωγική, ολιστική ενεργειακή μάλαξη, thetahealing, χοροθεραπεία, γιόγκα γέλιου.
-Παιχνίδια, Κουκλοθέατρο, face painting, εκπλήξεις και ανακαλύψεις για τους μικρούς συμμετέχοντες. Χορός με χορευτικές επιδείξεις από τους Athens Lindy Hop, The Hoppers, Irene Ragusini Συναυλία-Πάρτι: Ειρήνη Σκυλακάκη, Αgatha, Κατερίνα Ντούσκα, Delay Band.
Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι δωρεάν, ενώ τα έσοδα από τις συμμετοχές στα αθλήματα διατίθενται από τους Surfers for Life απευθείας σε επιλεγμένες ΜΚΟ, όπως η Αμυμώνη, ο Σύλλογος Θεραπευτικής Ιππασίας και η Villa Joya Initiative.
Κάθε χρόνο, την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου, εκατομμύρια επιζώντες του καρκίνου σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν «τη δική τους νίκη στη ζωή» στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Επιζώντων του Καρκίνου, που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε σχέση με τη συγκεκριμένη ασθένεια, την απομυθοποίησή της ως θανατηφόρο νόσο και γιατί όχι να είναι πηγή έμπνευσης, ελπίδας, αισιοδοξίας, στάσης ζωής, δύναμης για όσους ανθρώπους εμπλέκονται με τον καρκίνο.