Οι τανίνες και τα μόρια του λίπους απογειώνουν γεύση και άρωμα
Μάλιστα, την άποψη αυτή φαίνεται ότι συμμερίζεται και… η επιστήμη!
Ειδικοί στο κρασί υποστηρίζουν, ότι αυτό οφείλεται στις χημικές ουσίες και τη διαδικασία της ζύμωσης από την οποία προκύπτει κάθε κρασί, καθώς επίσης και στις διαφορετικές ουσίες που περιέχονται στο κρέας και τα ψάρια.
Πιο συγκεκριμένα, μια καλοψημένη και ζουμερή μπριζόλα ταιριάζει με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, γιατί τα μόρια του κρασιού –τανίνες- μαλακώνουν το λίπος στο κρέας και απογειώνουν τη γεύση του. Με τη σειρά του, το λίπος μαλακώνει τη στυφή γεύση του κρασιού, απελευθερώνοντας όλα του τα αρώματα. Ένα αργεντίνικο Malbec θεωρείται ιδανικό, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε τανίνες, εξήγησε ο ειδικός σε θέματα κρασιού Federico Lleonart στη MailOnline.
Μια πρέζα αλατιού και πιπεριού στη μπριζόλα, μάλιστα, ενισχύουν ακόμη περισσότερο τη γεύση και τα αρώματα του κρασιού.
Πηγή: newsbeast.gr