Η καψαϊκίνη βοηθά στη μείωση της συγκέντρωσης λίπους στο σώμα
Η μελέτη αυτή βρήκε, ότι η καψαϊκίνη, η ουσία που προσδίδει στις πιπεριές τσίλι τη χαρακτηριστική… καψάδα τους, βοηθά πέρα από το κάψιμο της… γλώσσας και στο «κάψιμο» του λίπους.
Ο πειρασμός της κατανάλωσης παχυντικών τροφίμων, πολλές φορές είναι τόσο ισχυρός, που δεν είναι λίγοι εκείνοι που δε μπορούν να αντισταθούν στη θέα λιπαρών ή ζαχαρούχων τροφίμων, ακόμη κι αν προσπαθούν να μειώσουν τις θερμίδες που καταναλώνουν.
Οι αμερικανοί ερευνητές πιστεύουν, ότι η καψαϊκίνη μπορεί να παρέχει μια λύση στο πρόβλημα αυτό, ενισχύοντας και επιταχύνοντας τη δράση του μεταβολισμού, χωρίς απαραίτητα να περιορίζεται κανείς στις διατροφικές του επιλογές.
Ανακάλυψαν ότι η καψαϊκίνη ενεργοποιεί τον οργανισμό, ώστε να καίει περισσότερη ενέργεια και να παράγει περισσότερη θερμότητα, κάνοντας περισσότερες καύσεις (διαδικασία γνωστή ως θερμογένεση) και κατά συνέπεια «καίγοντας» περισσότερες θερμίδες. Η διαδικασία αυτή επιτυγχάνεται με την ενεργοποίηση των υποδοχέων που ξεκινούν τη διαδικασία της ενεργειακής καύσης και οι οποίοι βρίσκονται στα λευκά και καφέ λιποκύτταρα.
Τα συμπεράσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του 59ου ετήσιου συνεδρίου της Βιοφυσικής Εταιρείας στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ.