Δεν έχει μόνο αντιοξειδωτικά και ανοσοδιεγερτικά οφέλη
Μια ιδιαίτερη ενδιαφέρουσα δράση της, που πιθανόν δεν γνωρίζετε, είναι η συμμετοχή της στη σύνθεση της καρνιτίνης.
Η καρνιτίνη αποτελεί μια ουσία που παίρνει μέρος στο μεταβολισμό του λίπους και συγκεκριμένα είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά των λιπαρών οξέων μακράς αλύσου εντός του μιτοχονδρίου με σκοπό την παραγωγή ενέργειας.
Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά μας εξασφαλίζει επαρκή πρόσληψη της παρούσας βιταμίνης.
Οι καλύτερες διαιτητικές πηγές της είναι το πορτοκάλι, η παπάγια, το γκρέιπφρουτ, οι φράουλες, οι πιπεριές, το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα σπαράγγια.
Πηγή: neadiatrofis.gr