Αυξάνουν τον μεταβολισμό και μειώνουν την όρεξη
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα που έτρωγαν μία χούφτα μούρα το απόγευμα και το βράδυ ζυμαρικά, με την προτροπή να φάνε τόσο ώστε να χορτάσουν, κατέληξαν να τρώνε κατά μέσο όρο 134 θερμίδες λιγότερες από τους συμμετέχοντες εκείνους που έτρωγαν ένα γλυκό απογευματινό και κατ’ επέκταση 20% περισσότερο φαγητό στο βραδινό τους.
Ένας άλλος όμως σύμμαχός μας στο αδυνάτισμα μπορεί να αποδειχτεί και η καψαϊκίνη, η ουσία που κάνει τις πιπεριές καυτερές και η οποία από ό,τι φαίνεται μπορεί να κρατήσει την παχυσαρκία μακριά αφού αυξάνει τον μεταβολισμό. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γουαιόμινγκ μάλιστα θεωρούν ότι «αναγκάζει» το «κακό» λευκό λίπος να μετατραπεί σε «καλό» καφέ λίπος, το οποίο με τη σειρά του καίει θερμίδες ώστε να ζεσταθεί το σώμα (θερμογένεση) και έτσι μας βοηθά να διατηρούμε το βάρος μας. Καθώς το 1/3 του πλανήτη, σύμφωνα με υπολογισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, είναι απαραίτητο να βρεθούν όσο περισσότερα βοηθητικά για το αδυνάτισμα στοιχεία είναι δυνατόν.
Πηγή: vita.gr