Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Nutrition
Με βάση επιδημιολογικά στοιχεία πολλών ερευνών, φαίνεται ότι η τακτική κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε φυτικές ίνες (όπως βρώμη) σχετίζεται με χαμηλότερο δείκτη μάζα σώματος και μείωση της πείνας αυξάνοντας ταυτόχρονα το αίσθημα πληρότητας.
Επιπλέον οι β-γλυκάνες και τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στη βρώμη μπορεί να ωφελήσουν την υγεία του εντέρου σε περιπτώσεις όπως η ελκώδη κολίτιδα και η δυσκοιλιότητα, όπως προκύπτει και από προηγούμενες μελέτες. Τέλος αναφορά γίνεται και στα οφέλη που προσφέρει η βρώμη στην υγεία της καρδιάς, καθώς γίνεται συσχέτιση της β-γλυκάνης που περιέχει με την μείωση της χοληστερόλης στο αίμα.
Πηγή: neadiatrofis.gr