Πέμπτη , 13 Φεβρουάριος 2025

Υγεία

Άσκηση: Πόσο μειώνει την επιθυμία για ανθυγιεινές τροφές

Η άσκηση μας ωθεί να αναζητούμε υγιεινές και όχι υψηλής θερμιδικής αξίας τροφές. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Λιντς στην Αγγλία, επισημαίνοντας …

Διαβάστε περισσότερα »

Οι κίνδυνοι για το συκώτι από την υψηλή κατανάλωση πρωτεΐνης

Η κατανάλωση δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη ζωικής προέλευσης, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης μη-αλκοολικής λιπώδους διήθησης του ήπατος, όπως δείχνει νέα μελέτη, που …

Διαβάστε περισσότερα »

Μάθετε στα παιδιά να τρώνε κινόα μέσα από αυτές τις λαχταριστές μπουκιές πίτσας

Αυτές οι μικρές μπουκιές πίτσας είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά, λαχανικά και με μια υπέροχη γεύση πίτσας που θα ξετρελάνουν τα παιδιά σας! Η Renee …

Διαβάστε περισσότερα »

Μάραθο συνιστούν οι επιστήμονες για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση

Ο μάραθος είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική αλλά και στη ζαχαροπλαστική. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι γνωστές εδώ και αιώνες και χρησιμοποιείται …

Διαβάστε περισσότερα »

Ψευδάργυρος για ταχύτερη ανάρρωση από το κρυολόγημα

Οι ταμπλέτες ψευδαργύρου βοηθούν ώστε να υποχωρήσουν ταχύτερα τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος, δείχνει μια νέα επιστημονική έρευνα από τη Φινλανδία που δεν είναι ούτε …

Διαβάστε περισσότερα »

Αναψυκτικά & παχυσαρκία: Πόσο μειώνετε τον κίνδυνο αν τα αντικαταστήσετε με νερό

Αν καταναλώνετε σε καθημερινή βάση αναψυκτικά ή μπίρα και τα αντικαταστήσετε με νερό, μειώνετε σημαντικά τον κίνδυνο παχυσαρκίας, υποστηρίζουν Ισπανοί ερευνητές. Τα σχετικά στοιχεία παρουσίασαν …

Διαβάστε περισσότερα »

Μπανάνα, αβοκάντο και σοκολάτα εναντίον της υπέρτασης!

Η σωστή διατροφή αποτελεί «όπλο» ενάντια στην επικίνδυνη άνοδο της αρτηριακής πίεσης, κοινώς υπέρταση. Ένα διατροφολόγιο πλούσιο σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά με χαμηλά …

Διαβάστε περισσότερα »

Σιδηροπενική αναιμία, αν έχετε αυτά τα συμπτώματα, μιλήστε με το γιατρό σας

Η σιδηροπενική αναιμία είναι η πιο συχνή μορφή αναιμίας και πλήττει κυρίως νεογνά, παιδιά, εφήβους και γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, κυοφορούσες ή μη. Σύμφωνα με τα …

Διαβάστε περισσότερα »

Το κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από εννέα διαφορετικές παθήσεις

Όσο περισσότερο κόκκινο κρέας τρώει κανείς, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου από εννέα διαφορετικές παθήσεις, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη. Ειδικότερα, η …

Διαβάστε περισσότερα »

Γονιδιακή θεραπεία δίνει ελπίδες σε ασθενείς με προβλήματα όρασης

Ενθαρρυντικές είναι οι πρώτες ενδείξεις από μια νέα πειραματική γονιδιακή θεραπεία για τους ανθρώπους που κινδυνεύουν να χάσουν την όρασή τους, εξαιτίας της εκφύλισης της …

Διαβάστε περισσότερα »

Καρκίνος θυρεοειδούς: Ποια χημικά προϊόντα είναι επικίνδυνα;

Αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του θυρεοειδούς προκαλεί η επαγγελματική ενασχόληση με χημικά, όπως αποσμητικά, απολυμαντικά και αποστειρωτικά, αλλά και η έκθεση σε ορισμένα επιβραδυντικά …

Διαβάστε περισσότερα »