Οταν το χειμώνα ανακαλύψατε την εγκυμοσύνη σας, δεν φανταζόσασταν πώς θα περάσετε το καλοκαίρι… Οι μέλλουσες μανούλες ζεσταίνονται, πρήζονται, ξαναζεσταίνονται πολύ… και σε συνδυασμό με …
Διαβάστε περισσότερα »Υγεία
Έμμηνος κύκλος & ουλίτιδα: Πώς συνδέονται
Ο έμμηνος κύκλος φαίνεται ότι επηρεάζει άμεσα τη στοματική υγεία αφού πολλές γυναίκες τείνουν να αναφέρουν έντονα συμπτώματα ουλίτιδας κατά τις γόνιμες μέρες τους. Ερευνητές …
Διαβάστε περισσότερα »Τι μπορούμε να πιούμε, εκτός από νερό, όταν διψάμε;
Το σώμα μας χρειάζεται νερό και άλλα υγρά, για να μπορέσει να λειτουργεί σωστά. Το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό, το …
Διαβάστε περισσότερα »Ζυμαρικά χωρίς γλουτένη: Απολαύστε το αγαπημένο σας σπαγγέτι χωρίς τύψεις
Για πολλά χρόνια τα άτομα με κοιλιοκάκη στερούνταν αγαπημένα τρόφιμα, όπως τα ζυμαρικά, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε γλουτένη. Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που …
Διαβάστε περισσότερα »Γιατί είναι καλό να τρώτε ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα την ημέρα
Πολλές μελέτες επιβεβαιώνουν τη συμβολή της μαύρης σοκολάτας στην υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου. Η ευεργετική δράση της οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά της σε …
Διαβάστε περισσότερα »Πώς αντιμετωπίζεται το άσθμα στα παιδιά
Το άσθμα είναι το πιο συχνό χρόνιο νόσημα της παιδικής ηλικίας. Έχει υπολογιστεί ότι το 10-15% των παιδιών θα παρουσιάσουν ένα ασθματικό επεισόδιο σε κάποια …
Διαβάστε περισσότερα »Τρόποι για να βάλετε τον ανανά στη διατροφή σας
Τον ανανά τον τρώμε ωμό, κονσερβοποιημένο ή πίνουμε τον χυμό του. Έχει μικρή θερμιδική αξία, αφού τα 100 γραμμάρια αποδίδουν μόλις 49 θερμίδες. Είναι …
Διαβάστε περισσότερα »Ψυχικές ασθένειες: Πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών
Οι πάσχοντες από ψυχικές νόσους διατρέχουν πολλαπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων σε σύγκριση με το γενικό πληθυσμό. Ερευνητές από το King’s College στο Λονδίνο υπογράφουν …
Διαβάστε περισσότερα »Μαστίχα Χίου: Γιατί πρέπει να την καταναλώνουν οι διαβητικοί ασθενείς
Η μαστίχα Χίου παράγεται από τον κορμό του δέντρου Pistacia lentiscus, της οικογένειας Anacardiaceae. Η ρητίνη της μαστίχας έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή θεραπευτική, ενώ πρόσφατα …
Διαβάστε περισσότερα »Διαβάζετε τις ετικέτες των δημητριακών που επιλέγετε;
Γράφει η Ειρήνη Κύρα Αν μέχρι σήμερα ήταν το χρώμα και τα σχέδια της συσκευασίας που σας έκαναν να διαλέγετε τα δημητριακά πρωινού σας, ήρθε …
Διαβάστε περισσότερα »Ανεβασμένο σάκχαρο το πρωί – Πώς αντιμετωπίζεται το «φαινόμενο της αυγής»
Ως «φαινόμενο της αυγής» (dawn phenomenon) χαρακτηρίζεται η φυσιολογική, φυσική αύξηση στα επίπεδα του σακχάρου του αίματος που συμβαίνει τις πρώτες πρωινές ώρες, περίπου μεταξύ …
Διαβάστε περισσότερα »Η διατροφική αξία της ελιάς – Ποιες έχουν τα περισσότερα αντιοξειδωτικά
Οι ελιές περιέχουν 10 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το ελαιόλαδο, αλλά και σίδηρο, απαραίτητο για την ανάπτυξη των ιστών μας. Ωστόσο, όλες οι ελιές δεν …
Διαβάστε περισσότερα »Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων επιβεβαιώνει την ασφάλεια της σουκραλόζης
Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) χαιρετίζει τη δημοσίευση της επιστημονικής γνωμοδότησης της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων EFSA), η οποία επιβεβαιώνει και πάλι, ότι η σουκραλόζη …
Διαβάστε περισσότερα »Τρία οφέλη της μπύρας στη σεξουαλική ζωή των ανδρών
Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει αρνητικά τη λίμπιντο των ανδρών και γι’ αυτό, μεταξύ άλλων λόγων, θα πρέπει να αποφεύγεται. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, …
Διαβάστε περισσότερα »Στεφανιαία νόσος: Ο διατροφικός δεκάλογος της πρόληψης
Η στεφανιαία νόσος παραμένει η κύρια αιτία θνησιμότητας, με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και να τονίζουν την ανάγκη αλλαγής του τρόπου …
Διαβάστε περισσότερα »Κλινική Επείγουσας Ιατρικής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας
Κλινική Επείγουσας Ιατρικής, με στόχο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μεγάλης αναμονής των ασθενών, ιδρύει, με απόφασή της, η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και …
Διαβάστε περισσότερα »Κολποσκόπηση: Ένα χρήσιμο εργαλείο στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας
Τι είναι η κολποσκόπηση; Όπως και ο ίδιος ο όρος υποδηλώνει, η κολποσκόπηση (κόλπος & σκοπός = κοιτάζω) είναι ένας τρόπος ενδελεχούς οπτικής εξέτασης του …
Διαβάστε περισσότερα »Οι λάτρεις του σούσι κινδυνεύουν από παράσιτα
Προειδοποίηση προς τους λάτρεις του σούσι απευθύνουν γιατροί στη Βρετανία, οι οποίοι επισημαίνουν τους κινδύνους από την κατάποση παρασίτων από το ωμό και το άψητο …
Διαβάστε περισσότερα »Οι κίνδυνοι του σούσι
Προειδοποίηση προς τους λάτρεις του σούσι απευθύνουν γιατροί στη Βρετανία, οι οποίοι επισημαίνουν τους κινδύνους από την κατάποση παρασίτων από το ωμό και το άψητο …
Διαβάστε περισσότερα »Τροφές με ελάχιστες θερμίδες για ευκολότερο αδυνάτισμα
Ένα συχνό πρόβλημα όταν κάνουμε δίαιτα είναι ότι πεινάμε συνέχεια. Επειδή η υπομονή μέχρι το επόμενο γεύμα δεν είναι επιλογή, πρέπει να κινηθούμε έξυπνα και …
Διαβάστε περισσότερα »Πώς επιδρούν τα κατοικίδια στην ψυχική υγεία των παιδιών
Την υποστήριξη που προσφέρουν τα κατοικίδια στα παιδιά θέλησαν να διαπιστώσουν ερευνητές του πανεπιστημίου της Φλόριντα, καθώς σύμφωνα με την ευρέως διαδεδομένη άποψη ένα σκυλάκι …
Διαβάστε περισσότερα »Κατοικίδια: Τα οφέλη τους για την ψυχική υγεία των παιδιών
Ποιος δεν έχει «λιώσει» από την τρυφερότητα που εκπέμπει η εικόνα ενός παιδιού να παίζει με ένα γατάκι ή ένα σκυλάκι. Οι δεσμοί που …
Διαβάστε περισσότερα »Τι πρέπει να κάνεις για να μην είναι τα μικρόβια η παρέα σου στο μαγείρεμα!
Τα μικρόβια παραμονεύουν στην κουζίνα. Ακόμα και αν φροντίζεις να είναι ο πάγκος πάντα καθαρός και να πλένεις σχολαστικά όσα σκεύη χρησιμοποιείς, τα μικρόβια είναι… …
Διαβάστε περισσότερα »Πρωτεΐνες: 4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν αυξήσετε την κατανάλωσή τους
Η κατανάλωση πρωτεϊνών είναι βασική για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας και εμπλέκεται σε παράγοντες που σχετίζονται με την υγεία όπως η διαχείριση του βάρους …
Διαβάστε περισσότερα »Χαρτογραφήθηκε η εξέλιξη του καρκίνου σε ασθενή
Για πρώτη φορά επιστήμονες κατάφεραν να χρονολογήσουν το ιστορικό του καρκίνου στον οργανισμό ενός ασθενούς, αναγνωρίζοντας συγκεκριμένες ημερομηνίες για τα διαφορετικά στάδια εξέλιξης της νόσου, …
Διαβάστε περισσότερα »Ποια είναι τα 4 πιο βρόμικα μέρη στην κουζίνα
Το ξέρατε ότι οι περισσότερες τροφικές δηλητηριάσεις ξεκινούν από την κουζίνα μας; «Όταν αρρωσταίνουμε από το φαγητό συνήθως το μυαλό μας πάει στην τελευταία φορά …
Διαβάστε περισσότερα »5 πράγματα που προσπαθούν να πουν τα μάτια σου για την κατάσταση της υγείας σου
Ένα παλιό γνωμικό αναφέρει πως τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και παρά το γεγονός πως δεν ξέρουμε ποιος είπε πρώτος αυτή την έκφραση …
Διαβάστε περισσότερα »Ακόμη και το περιστασιακό κάπνισμα μπορεί να δημιουργήσει καρδιακά προβλήματα
Οι λεγόμενοι «κοινωνικοί καπνιστές», που ανάβουν τσιγάρο περιστασιακά, μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να αντιμετωπίζουν σχεδόν παρόμοιους κινδύνους για καρδιοπάθεια με όσους …
Διαβάστε περισσότερα »Τα άγνωστα οφέλη των αμυγδάλων
Μια χούφτα αμύγδαλα καθημερινά είναι ικανή να βελτιώσειτην ποιότητα της διατροφής μας, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ερευνητές μελέτησαν την επίδραση των αμυγδάλων εισάγοντας μια χούφτα …
Διαβάστε περισσότερα »Υγεία πνευμόνων: Ποιες τροφές την ωφελούν και ποιες τη βλάπτουν
Η ποιότητα της διατροφής μπορεί να επηρεάσει την υγεία των πνευμόνων, ειδικά αν αυτή είναι επιβαρυμένη, π.χ. λόγω αναπνευστικών προβλημάτων. Μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε …
Διαβάστε περισσότερα »