Παρασκευή , 10 Ιανουάριος 2025

Υγεία

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε για να είμαστε προστατευμένοι από το διαβήτη

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε για να είμαστε προστατευμένοι από το διαβήτη

Πόσες ώρες ύπνου την ημέρα θα πρέπει να έχουμε για να διατηρήσουμε ένα σωστό μεταβολισμό; Το ερώτημα αυτό δεν είναι εύκολο να απαντηθεί, όμως μια …

Διαβάστε περισσότερα »

Πόση ζάχαρη μπορείτε να τρώτε για να μην χαλάσετε τα δόντια σας

Πόση ζάχαρη μπορείτε να τρώτε για να μην χαλάσετε τα δόντια σας

Όσο περισσότερο εκθέτουμε τα δόντια μας στη ζάχαρη, τόσο περισσότερες βλάβες μπορούμε να προκαλέσουμε. Οι αρμόδιοι του ΠΟΥ προτείνουν η ζάχαρη να μην ξεπερνά το …

Διαβάστε περισσότερα »

Τι κερδίζετε τρώγοντας δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα

Τι κερδίζετε τρώγοντας δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα

Η κατανάλωση ψαριών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας υγιεινής διατροφής με μακροπρόθεσμα οφέλη για τον οργανισμό. Αυτό οφείλεται κατά βάση στα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν …

Διαβάστε περισσότερα »

Οι κίνδυνοι από την υπερβολική χρήση κορτιζόνης

Οι κίνδυνοι από την υπερβολική χρήση κορτιζόνης

Η κορτιζόλη, όπως λέγεται επιστημονικά η φυσική «κορτιζόνη» του οργανισμού, παράγεται από τα επινεφρίδια και είναι μια ορμόνη καθοριστική για την επιβίωση, καθώς επιδρά σε …

Διαβάστε περισσότερα »

Έτσι θα αποφύγετε τις αλλεργίες την περίοδο των εορτών

Έτσι θα αποφύγετε τις αλλεργίες την περίοδο των εορτών

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι μια ευχάριστη περίοδος για όλους. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που στις γιορτές, δεν είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι εξαιτίας …

Διαβάστε περισσότερα »

Ξηροφθαλμία: Συσκευή διεγείρει ηλεκτρονικά την παραγωγή δακρύων

Ξηροφθαλμία: Συσκευή διεγείρει ηλεκτρονικά την παραγωγή δακρύων

Μια πρωτοποριακή συσκευή που διεγείρει ηλεκτρονικά την παραγωγή δακρύων και προσφέρει ελπίδα σε όσους πάσχουν από σύνδρομο ξηροφθαλμίας, ανέπτυξαν οι επιστήμονες. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι …

Διαβάστε περισσότερα »

Ποιο είδος πρωτεϊνών αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Ποιο είδος πρωτεϊνών αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Οι πρωτεΐνες είναι το «θεμέλιο» της ζωής. Κάθε κύτταρο του ανθρώπινου σώματος περιλαμβάνει πρωτεΐνες, οι οποίες αποτελούνται από μια σειρά χημικών ενώσεων που ονομάζονται αμινοξέα. …

Διαβάστε περισσότερα »

Λιπώματα: Γιατί δημιουργούνται, πότε πρέπει να αφαιρούνται

Λιπώματα: Γιατί δημιουργούνται, πότε πρέπει να αφαιρούνται

Τα λιπώματα είναι μικρά εξογκώματα που δημιουργούνται κάτω από το δέρμα και θεωρούνται οι συχνότεροι καλοήθεις όγκοι. Εμφανίζονται συχνότερα στις γυναίκες και ειδικά στις ηλικίες …

Διαβάστε περισσότερα »

Προβιοτικά: Σε ποιες ασθένειες βοηθούν, πού θα τα βρείτε

Προβιοτικά: Σε ποιες ασθένειες βοηθούν, πού θα τα βρείτε

Τα προβιοτικά είναι μη παθογόνοι μικροοργανισμοί που μοιάζουν με τα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου. Πλήθος μελετών έχουν δείξει ότι βελτιώνουν τη φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου …

Διαβάστε περισσότερα »

Γυναικεία τριχόπτωση: Σε τι διαφέρει από την ανδρική, πώς αντιμετωπίζεται

Γυναικεία τριχόπτωση: Σε τι διαφέρει από την ανδρική, πώς αντιμετωπίζεται

Η τριχόπτωση δεν αποτελεί αποκλειστικά ανδρικό πρόβλημα, καθώς οι γυναίκες έχουν σχεδόν τις ίδιες πιθανότητες να χάσουν τα μαλλιά τους. Οι διαφορές ανάμεσα στην ανδρική …

Διαβάστε περισσότερα »

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Αιματολογικό τεστ εντοπίζει τη νόσο έως και 16 χρόνια προτού εκδηλωθούν τα συμπτώματα

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Αιματολογικό τεστ εντοπίζει τη νόσο έως και 16 χρόνια προτού εκδηλωθούν τα συμπτώματα

Επιστήμονες στη Βρετανία ανέπτυξαν ένα αιματολογικό τεστ που μπορεί να προβλέψει τις πιθανότητες εκδήλωσης ρευματοειδούς αρθρίτιδας έως και 16 χρόνια προτού η ασθένεια κάνει αισθητή …

Διαβάστε περισσότερα »

Εσείς γνωρίζετε την επικίνδυνη ωλένια νευρίτιδα αγκώνα;

Εσείς γνωρίζετε την επικίνδυνη ωλένια νευρίτιδα αγκώνα;

Οριστική λύση στην Ωλένια νευρίτιδα του αγκώνα, που πλήττει χιλιάδες ανθρώπους, δίνει η Μικροχειρουργική σε συνδυασμό με την άμεση μετεγχειρητική κινητοποίηση του χεριού ! Αυτό …

Διαβάστε περισσότερα »

Πώς πρέπει να τρώτε τη ζάχαρη για να είναι λιγότερο βλαβερή για τα δόντια

Πώς πρέπει να τρώτε τη ζάχαρη για να είναι λιγότερο βλαβερή για τα δόντια

Η ζάχαρη είναι η πρώτη αιτία πρόκλησης τερηδόνας, μιας νόσου που εξελίσσεται ύπουλα και σταδιακά στα δόντια. Δημιουργεί τρύπα στο δόντι, το οποίο ή θα …

Διαβάστε περισσότερα »

Αλτσχάιμερ: Ένα χημικό μόριο εξαφανίζει τις πλάκες βήτα αμυλοειδούς από τον εγκέφαλο

Αλτσχάιμερ: Ένα χημικό μόριο εξαφανίζει τις πλάκες βήτα αμυλοειδούς από τον εγκέφαλο

Επιστήμονες στη Νότια Κορέα ανακάλυψαν ένα μικρό χημικό μόριο, το EPPS, το οποίο, όταν προστέθηκε στο νερό που έπιναν ποντίκια, εξαφάνισε τις χαρακτηριστικές πλάκες από …

Διαβάστε περισσότερα »

Η αλήθεια για το αν το πορτοκάλι ανεβάζει την πίεση

Η αλήθεια για το αν το πορτοκάλι ανεβάζει την πίεση

Απάντηση στο ερώτημα που απασχολεί Πρόκειται για ένα ερώτημα που τίθεται συχνά σε γιατρούς και διαιτολόγους, από υπερτασικούς ασθενείς και όχι μόνο. Στην πραγματικότητα, αποτελεί …

Διαβάστε περισσότερα »

Ο σίδηρος στη διατροφή των εφήβων

Ο σίδηρος στη διατροφή των εφήβων

Το εβδομαδιαίο διαιτολόγιο των εφήβων θα πρέπει να περιλαμβάνει τακτική κατανάλωση πλούσιων πηγών σιδήρου Η εφηβεία είναι μια κρίσιμη περίοδος, που χαρακτηρίζεται από σημαντική αύξηση …

Διαβάστε περισσότερα »

Πολύ χαμηλή χοληστερόλη: Με ποιες παθήσεις συνδέεται

Πολύ χαμηλή χοληστερόλη: Με ποιες παθήσεις συνδέεται

Η συμβουλή των γιατρών για τη χοληστερίνη είναι «όσο χαμηλότερα, τόσο καλύτερα». Η χαμηλή χοληστερόλη μάλιστα είναι συνώνυμη της υγείας της καρδιάς. Όπως επισημαίνουν οι …

Διαβάστε περισσότερα »