Πέμπτη , 9 Ιανουάριος 2025

Υγεία

Φυστικοβούτυρο Vs αμυγδαλοβούτυρο – Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Η διατροφική αξία του φυστικοβούτυρου και το αμυγδαλοβούτυρου. Το φυστικοβούτυρο είναι δημοφιλές ανά τον κόσμο. Είναι θρεπτικό, νόστιμο, χορταστικό δεν είναι όμως το μόνο άλειμμα …

Διαβάστε περισσότερα »

Μικροπλαστικά: Οι επιπτώσεις τους στο έντερο

Τα μικροπλαστικά είναι μικροσκοπικά κομμάτια στερεού πλαστικού που έχουν μήκος μικρότερο από 5 mm, περιέχουν πολυμερή και δημιουργούν πλαστική ρύπανση. Υπάρχουν δύο τύποι μικροπλαστικών – …

Διαβάστε περισσότερα »

Έμφραγμα: Γιατί είναι πιο θανατηφόρο στις γυναίκες

Οι γυναίκες έχουν υπερδιπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν μετά από έμφραγμα συγκριτικά με τους άνδρες, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας …

Διαβάστε περισσότερα »

Αυτοάνοσα: Το 75% του κινδύνου αφορά παράγοντες που μπορούμε να αλλάξουμε -Ειδικός εξηγεί

Έχουν υπάρξει κάποιες δημοσιεύσεις για αύξηση της θυρεοειδίτιδας μετά από τους εμβολιασμούς για την Covid 19. Η αλήθεια όμως είναι ότι και οι ίδιες οι …

Διαβάστε περισσότερα »

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Τι είναι, ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την εμφάνισή της και πώς αντιμετωπίζεται

Ως γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ορίζεται η επαναλαμβανόμενη αναγωγή όξινων πεπτικών υγρών στον αυλό του οισοφάγου. Η συχνότητα της νόσου φτάνει στις αναπτυγμένες χώρες από 20 – …

Διαβάστε περισσότερα »

Long Covid: Αργή υποχώρηση των συμπτωμάτων κατά τη διετία που ακολουθεί την εμφάνιση της νόσου

Η μεγάλη πλειονότητα των ασθενών (90%) που πάσχουν από long Covid βλέπουν τα συμπτώματα της νόσου να υποχωρούν με αργούς ρυθμούς κατά τη διετία που …

Διαβάστε περισσότερα »

Διάρκεια κύκλου: Πώς συνδέεται με τις καρδιαγγειακές παθήσεις

Οι γυναίκες με ακανόνιστους κύκλους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιαγγειακές παθήσεις και κολπική μαρμαρυγή. Τόσο η μεγάλη όσο η σύντομη διάρκεια του κύκλου, συνδέονται με αυξημένο …

Διαβάστε περισσότερα »

Φραγμένες αρτηρίες: Η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών

Οι χορτοφαγικές και vegan δίαιτες συνδέονται με χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και λιπιδίων στο αίμα, σύμφωνα με ανάλυση όλων των στοιχείων από τυχαιοποιημένες μελέτες που δημοσιεύθηκαν …

Διαβάστε περισσότερα »

Ερευνα: Το σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου μπορεί να έχει βιολογικά αίτια

Το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, δηλαδή ο θάνατος ενός φαινομενικά υγιούς βρέφους πριν κλείσει τον πρώτο χρόνο ζωής, παραμένει ανεξήγητο. Σε δημοσίευσή τους στο περιοδικό …

Διαβάστε περισσότερα »

Ο ρόλος της «καλής» χοληστερόλης στην εμφάνιση Αλτσχάιμερ

Τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και η υψηλή αρτηριακή πίεση αποτελούν γνωστούς τροποποιήσιμους παράγοντες κινδύνου για τη νόσο Αλτσχάιμερ, τον πιο γνωστό τύπο άνοιας που προκαλεί …

Διαβάστε περισσότερα »

Έρπης ζωστήρας: Οι επικίνδυνες ηλικίες, τα συμπτώματα και η θεραπεία

Ο έρπης ζωστήρας είναι µία επίπονη νόσος που επηρεάζει τα νεύρα και την περιοχή του δέρματος που καταλήγουν. Προκαλείται από την επανενεργοποίηση, οποιαδήποτε χρονική στιγμή, …

Διαβάστε περισσότερα »

Γιατί είναι απαγορευτική η παραμονή των μικρών παιδιών στην καμπίνα του αυτοκινήτου

Τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στη θερμοπληξία και αυτή μπορεί να προληφθεί. Η θερμοκρασία του σώματος ενός παιδιού αυξάνεται τρεις έως πέντε φορές πιο γρήγορα …

Διαβάστε περισσότερα »

Κονδυλώματα: Ο κίνδυνος των σχέσεων του καλοκαιριού

Σημαντική αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ) παρατηρείται τους καλοκαιρινούς μήνες, με συχνότερο απ’ όλα τα κονδυλώματα. Η χαλάρωση των διακοπών, η καλύτερη διάθεση και …

Διαβάστε περισσότερα »

«Υγρός χρυσός» ή αλλιώς… πρωτόγαλα: Τι είναι και ποια τα οφέλη

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρωτόγαλα. Το πρωτόγαλα είναι η πρώτη μορφή μητρικού γάλακτος που σχηματίζεται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και απελευθερώνεται από …

Διαβάστε περισσότερα »